05-10-06

Start to Run

In het kader van de differentiëring van de onderwerpen waarover ik het hier zoal heb - haha, klinkt goed he  (ter afwisseling dus van de C-rozegeur-en-maneschijn-verhalen dus) – vandaag ne keer over sport. Jawel, sport. Sport als werk-woord, actief woord weet je wel ? In combinatie met mij : hopeloos  ! Een gruwelijke hekel is more like it . Allez ja, toch tot een dik jaar geleden. Maanden geleden was ik al eens als een kind zo blij hier te kunnen vertellen dat de weegschaal -20 aangaf (ondertussen is nog maar -22 à 23 hoor, ijsjes zijn zoooooo lekker in de zomer !). Soit, niet alleen diëten dus, maar ook sporten. Be-we-gen.

Tot mijn verbazing heb ik het dus een jaar lang volgehouden op de wekelijkse fitness-sessie. Telkens als het step of fatburning was, keek ik er zelfs naar uit ! Zolang ze maar ni beginnen zeveren over buikspier- of andere saaie turnoefeningen. Dat doet mij veel te veel denken aan de turnles van op school. In zo een zwart nauwaansluitend turnpak geschoten. Een verschrikking als je lijn niet zo recht is. Tegenwoordig begin ik gelukkig zelf te geloven dat een golvende lijn ook best mooi kan zijn .

Toen ze op tv begonnen over lopen voor veroorzaakte dat bij mij enkel enig meewarig hoofdgeschud. Van denken aan lopen word ik moe. Ik heb geen karakter om vol te houden. En conditie ook al niet. En wat gaan de mensen denken als ze die mollige (om braaf te blijven he) op straat zien voorbij-tsjokken, duidelijk afziend, stervend ? Die bellen garantie de 100 . Nee, lopen dat is niks voor mij.

Tot my best friend begint te vertellen dat ze “met Evy” begonnen is aan Start to Run. Evy sleept er mij door, zegt ze. Samen met haar dochter lopen ze dus. Drie keer per week. En ze vinden het nog leuk ook. I can’t believe I am hearing this. Mijn C zegt dat dit ook wel iets voor mij zou zijn, om mij te helpen die laatste kilo’s te verliezen (voor alle duidelijkheid : die ik er nog afwil, niet dat C dat van mij vraagt). Hmm.
Artikel in de plaatselijke krant. In het dorp beginnen ze ook al met Start to Run. In groep. Drie keer per week. Hmm. Ik scheur het artikel toch maar uit. Hang het op mijn prikbord in de keuken. Kijk er met tegenzin naar. Al zit er ergens zo een duivelke op mijn schouder die mij met veel leedvermaak in mijn oor fluistert dat ik het moet doen . Als ik er met C over spreek, is die uiteraard enthousiast : doe dat !! Ik heb een goed tegen-argument : spijtig genoeg ben ik tijdens de eerste week van het programma in het buitenland met vakantie . Dus kan ik niet meedoen he, want het begin missen, dat kan toch niet !? Of toch ? Om mijn geweten te sussen mail ik naar de organisatoren met de vraag. En krijg prompt het antwoord : natuurlijk kan ik na de eerste week nog inpikken . Ok, denk ik, wait & see.

Vorige week maandag heb ik mijzelf écht moeten overtuigen. Ik ben uiteindelijk vertrokken omdat ik wist dat ik me de hele avond slecht zou voelen om niet te zijn geweest, ik zou mij zo een loser gevoeld hebben. Dan is het beter de korte pijn en een half uurke af te zien. Nee ? Ik wàs inderdaad heel erg blij over mijn prestatie, haha. En ik kon die maandagavond de wereld aan. Ondertussen dus anderhalve week verder, ik heb met mijn heen-en-weer gerij naar C wel één les écht gemist en niet gelopen, maar gisterenavond dus mét C naast mij, op de fiets, haha, onder aanmoediging en alles, met “Evy” op de i-pod en ondertussen met C kwetterend over de voorbije dag. Want dat is dus echt de sleutel he : niet te snel lopen, je moet kunnen blijven praten. Zo fier als iets was ik gisteren : 16 minuten gelopen van de 25 en het ging vlot . Zou het toch waar zijn dat ik over 7 weken 5 km uitloop ? Wait & see...

13:05 Gepost door (Lost) Soul in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

hey het is toch de bedoeling van dat programma dat het lukt, he, tuurlijk dus!

Gepost door: beesken | 06-10-06

Op zoek naar een goed Start to run loopschema om te beginnen lopen?
Kijk dan zeker eens op http://www.start-to-run.be!

Op het forum vindt je veel mede-lopers en kan je ervaringen of tips uitwisselen!

Gepost door: Start to run loopschema | 13-01-11

De commentaren zijn gesloten.