09-10-06

Vooruit kijken

Alweer maandag. Weekend voorbij. Foetsie. Tot vrijdag dus. Alhoewel het sinds mijn Berlijn vakantie verbazend goed vooruitgaat. Vooral de werkdagen dan, de resttijd gaat sinds C al-tijd (té) snel voorbij. Dat het op het werk vooruitgaat, dat is niet zo evident, is lang niet altijd zo. Tot mijn spijt. Soms heb ik zeeën van tijd. Voor mezelf. Voor dit blogje. Dat resulteerde de voorbije zomer dus in geregeld geblog hier. Dat doet de tijd sneller gaan. Soms is het wel eens leuk om de dingen wat meer laid-back te kunnen doen. Maar veelal ook helemaal niet. Ik ben niet van het niets-doende type, ik moet bezig zijn, het moet vooruitgaan. En van niksdoen word je dom. Ga je achteruit. Toch ?

Hilarisch wel hoor, als je bedenkt dat de reden voor het ontslag nemen op mijn vorige job was dat er geen einde aan kwam aan de stàpels werk, dat dagen van 12u hard werken met luch achter ’t klavier doorsnee waren, onderbemand zijn een sport was, we quasi dagelijks werkten tot we niet meer helder kon denken en – het ergste van al – zonder enige vorm van appreciatie én onderbetaald, terwijl de firma best goeie resultaten kon voorleggen. Soit, die tijden zijn voorbij, ik heb er veel geleerd én het blijkt een klinkende naam te zijn om op mijn cv te zetten.
Nu hier dus al een paar maanden kalm. Windstil. Met een baas die wél teveel werk heeft. Maar niet kan delegeren. Niet dùrft. Omdat hij alles zelf wil doen. Perfectionist. Met te weinig tijd.

Maar deze week ligt er bij mij gelukkig ook veel op de plank. Met een plank vol things to do kom ik op kruissnelheid. Ben ik op mijn best. Voel en hoor ik mezelf denken, de dingetjes plannen en organiseren. Zie ik me met voldoening de dingen afvinken. Gaat het vooruit. Ben ik efficiënt. En kan ik ’s avonds op dat elan ook thuis doorgaan. Dat zijn dus mijn vooruitzichten. I kinda like it.

08:31 Gepost door (Lost) Soul in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

:-) goeie morgen
als je je bezigheid hebt gaat de tijd blijkbaar altijd beter vooruit
ook al is dat niet echt zo :-)
groetjes en veel werkgenot

Gepost door: Borriquito | 09-10-06

halllo! geniet van je werk en daarbuiten he! Ik heb véél liever altijd van alles te doen hoor!
Ik wens je nog een heel fijne maandag! lieve groeten!

Gepost door: suikerbossie | 09-10-06

Dag soul love... ...eindelijk je naam toch veranderd, wat misschien
betekent dat alles supergoed gaat tussen C. en jou!
Ik kom je een stralende werkdag toewensen en lieve groetjes.

Gepost door: Veerle | 09-10-06

heheh ben eindelijk nog eens hier geraakt. fijne dag nog soul . knufff catje

Gepost door: catje | 09-10-06

Werke......... Yuk, ik krijg jeuk.... rap weg hier!!!! LOOOOOOOOOL
Nee, nee, niet voor ik je geknuffeld heb hee, en een fijne werkweek dan nog toegewenst!!! Kusje

Gepost door: Boogiepeter | 09-10-06

De commentaren zijn gesloten.