19-10-06

Werk vinden als je niet meer piep bent

Het groentje is vandaag begonnen. Groentje zonder negatieve connotatie he. Gewoon : eerste jobke, dus geen ervaring, piepjong en zo. Er komen zo wellicht nog 2 nieuwe collega’s bij in de hopelijk nabije toekomst. Jong, ouder of er tussenin ? Wellicht ofwel de eerste of de laatste categorie.


Wat heel erg opvalt, als je de binnenkomende cv’s na elkaar leest, is dat er echt héél wat mensen van 45 jaar en ouder werkzoekend zijn. Ofwel hebben ze brute pech gehad en ging het bedrijf waar ze werkten failliet. Of werd er gereorganiseerd en vielen ze uit de boot. Of misschien werden ze wel te duur, wie zal het zeggen ? In elk geval solliciteert een schàt aan ervaring. En merk ik dat ze terzijde worden geschoven. Wegens wellicht te duur. Zonder de looneisen te kennen. Wegens oud(er) is synoniem voor onflexibel, niet kunnen omgaan met verandering en/of (veel) jonge collega’s. En ik ken mensen van 25 die niet met verandering omkunnen, compleet verstand zijn. Omdat je eens de 50-55 voorbij wellicht al aan je pensioen denkt en dus niet meer gemotiveerd bent. Omdat... vul zelf maar aan. Geen kans. Geen gesprek. Verticaal klassement.


Schrijnend he. Telkens als ik zo iemand moet afschrijven, zie ik voor mijn geestesoog hoe hij/zij de brief uit de brievenbus haalt, opent en zucht. Weer niks.


Is dit wat ons allemaal wacht ? Nochtans zullen we allemaal tot op 65 moeten werken. De vraag lijkt niet zozeer of de wil om te werken er is, maar wel wie hen nog een kans wil geven. Ik hoop dat in de loop van de komende jaren een klik gemaakt wordt, een frisse wind in de aanwervingsfilosofie is broodnodig.

13:26 Gepost door (Lost) Soul in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

hey da's goed nieuws voor dat meisje. Jammer genoeg zijn dit uitzonderingen, zeker binnen een huwelijk blijft het gerecht liever met zijn handen af. Jammer, je moet er de cijfers maar eens op nagaan met hoeveel we zijn.

Gepost door: beesken | 19-10-06

Wow 'k Zit gelukkig niet in 't geval, maar 'k heb er nooit bij stilgestaan dat die brieven niet eens een kans krijgen. Da's straf!

Gepost door: Beowulf | 19-10-06

:-) helaas is dat maar al te waar
eens je een zekere leeftijd hebt bereikt, maak je nog weinig kans om opnieuw aan het werk te geraken
een fijne vrijdag verder
groetjes

Gepost door: Borriquito | 20-10-06

De commentaren zijn gesloten.