22-10-06

Sunday lazy Sunday

Here I am. Zondag 9u15. Ik al een kwartier op. C in bed, nog in diepe slaap.  Hoe zeer ik ook wens dat ook ik nog eens tien uur na elkaar kan slapen, in het weekend tot een uur of elf… ik kan het niet. En believe me I tried, many times . Ik zou het zo leuk vinden, om zo tegen een uur of tien mij tegen C aan te vlijen voor nog een uur of meer soezen. Maar dat is mij niet gegeven. Dan lijken er ineens vlooien in bed te liggen  : ik moet en zal er uit. Opnieuw inslapen ? Forget it. Misschien wordt het beter als de dagen weer zo kort worden. Winter. Dan is één stap vanonder dat warme dons ineens ook een harde confrontatie. Wie zal het zeggen ? Ik hoop het in elk geval.


Het weekend ziet er in elk geval com-pleet anders uit dan we hadden gepland. Vrijdag ging C met een vriendin eten. Zouden we elkaar niet zien, bleef ik in mijn huisje. Om wat heen en weer gerij te sparen, ik zou gisterennamiddag ver weg nog iets anders doen. Maar uiteindelijk ook dit van het programma geschrapt. Bij C gebleven. Op vrijdag dus toch maar naar hier afgezakt, voor een avondje alleen voor tv, dacht ik. Om toch samen te kunnen slapen. Om samen te kunnen wakker Wie kan onze blijdschap beschrijven als C al héél erg vroeg terug thuis staat, die vriendin door omstandigheden niet lang kon blijven ? Waw, wat een hemels gevoel om zo onverwacht nog een avondje samen op de bank te hebben !!


Gisteren druk, leuk, vermoeiend. C’s vrienden op bezoek. Acht mensen rond de tafel. Wij zijn de gastvrouwen.
De jongsten. Good conversation. Laid back. Genieten van het lekkere eten, al zeggen we het zelf . En genieten van de anderen te zien genieten. Geanimeerde gesprekken. Over werk, gezin en de gemeenteraadsverkiezingen, jawel. Saai ? Helemaal niet, on the contrary ! Het is al half één als ze gaan.


Omdat we vandaag niet van bij het opstaan willen geconfronteerd worden met die toren afwas, schieten we nog in actie… een dik half uur later is àlles weg. Tevreden wegens opgeruimd, voldaan wegens leuke avond en dag. Een dag samen rustig boodschappen doen, in de keuken staan, voorbereiden. Ook daar hebben we van genoten.


Vandaag zondag, luie dag. Slapen. C wel ja, die is nog wel een uur of twee in dromenland. Ik hoop dan op een siësta vanmiddag. Of misschien glip ik straks nog wel even opnieuw in bed als ze wakker wordt. Genieten van een kop koffie. Met zachtjes de radio op de achtergrond. Ontbijt dat over de hele voormiddag uitgesponnen wordt. De weekendkrant doorploegen. En dat tijdschrift dat er al een tijdje ligt. En een nieuw boek beginnen. Misschien wel naar de film vanmiddag. Zeker samen rustig op de bank. Een beetje praten. Niks zeggen. En wie weet wat de dag nog brengt ? Maar het staat vast : ein-de-lijk wordt het een luie zondag.

09:48 Gepost door (Lost) Soul in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

:-) Van zo een luie zondag heb ik vorige week genoten ... Nu mag ik nacht doen ... pffff ...
Lieve groetjes

Gepost door: anneke | 22-10-06

De commentaren zijn gesloten.