24-10-06

Brulaap

Als mensen me al roepend bevelen, uitschelden... dan brulde ik vroeger simpelweg terug , wat mij niet altijd goed bekwam : hoe lomp zij ook waren, jij bent dan degene die het gelag betaalt . Uiteraard was dit ergens een schrikreactie. Als dit nu gebeurt, dan schrik ik nog, maar brul ik gelukkig niet meer terug. Integendeel : afhankelijk van het gezag dat de bruller heeft, zeg ik dan dat we het gesprek beter verderzetten als hij/zij kalm is. Dat is in mijn betere dagen en als ik niet té hard geschrokken ben.
Als ik de brulpartij helemaal niet zag komen, dan klap ik dicht. Voel mij de rest van de dag slecht, mishandeld, kwaad, gefrustreerd. Dan moet alles wat bezinken, mijn kwaadheid vooral wegebben zodat ik de brulaap heel rustig en helder op zijn/haar wangedrag kan aanspreken.


Gisteren had ik prijs. Niet eens van wie ik het -conform zijn reputatie- zou verwachten, maar van zijn rechterhand . Zomaar. Out of the blue. Zonder reden.

Half drie telefoon : of ik “ergens” tijd heb om iets wat al een paar weken op zijn tafel ligt, te komen halen en te doen ? Natuurlijk, dat zal ik doen. En ik schrijf het op mijn to do-lijstje voor deze ochtend. Tenslotte was ik bezig, had nog een aantal taken af te werken.

Kwart na vier : of ik wil langskomen voor dat klusje ? Nu ?? vraag ik ? Ja NU !! Jamaar, de post gaat vandaag toch niet meer weg hoor, zeg ik nog (laatste lichting van de brievenbus aan kantoor is 16u15). Begint hij mij daar te roepen ! Dat ik NU moet komen, dat het pas om kwart voor vijf is dat ik mag stoppen met werken. De rest ben ik vergeten. Ik was zo geschrokken. Dacht nog een fractie van een seconde dat het een grap was. Niet dus. Ik kon niks meer zeggen. Enkel nog : Jezus Christ X, wat krijg jij nu ?


Het ergste was : ik mocht die documenten gaan ophalen he, een verdieping lager. Iedereen van die verdieping had gehoord dat hij tegen mij had gebruld (een open bureau, in landschap), zonder de reden tot brullen te kennen uiteraard. Toen ik binnenkwam dook iedereen voorover en quasi in zijn klavier. Al vind ik dat er nooit een reden tot brullen is. Ik voelde mij zo klein, gekleineerd en dan mocht ik nog als een geslagen hond zijne rommel gaan ophalen ook. Terwijl hij het ook had kunnen bij mij afleggen als hij weer eens voorbij mijn bureau liep. Maar een mens moet toch haar plaats kennen he .

Heel de avond heb ik er mij slecht over gevoeld, mij kwaad in gemaakt omdat ik het unfair vind. Toen ik bij hem stond bleek dat hij de twee overblijvende sollicitanten dringend wil laten testen, zodat er ééntje nog deze maand ontslag kan nemen. Tja, had hij mij dat ’s middags gezegd, dan zou ik ineens ook gewéten hebben dat het dringend was. Com-mu-ni-ca-tie. Inderdaad dringend : hij had die twee dossiers een wéék laten liggen sinds hij besliste, de niet weerhouden dossiers liggen er al wéken. Ik zie niet in wat hij mij kan verwijten, hij had dit een week geleden kunnen vragen en dan was het niet zo dringend.

En dan nog brullen waar iedereen het hoort !?! Hallooooooooo.
In elk geval : ik ben niet van plan om het zomaar te laten passeren . Ik wil hem wel eerst de kans geven om mij aan te spreken, er iets van te zeggen. Anders onderschep ik hem hier wel eens, want ik wil dit uit de weg, uitgeklaard, zodat ik er mij beter over voel. Want ik voel nu dat hij van mij geen enkele motivatie moet verwachten om nog iets voor hem te doen. Den brulaap.

09:18 Gepost door (Lost) Soul in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

hier brult men niet als men hier brult dan krijg je niets gedaan en sprnig je van miserie door het raam! ;-)

raw en jpg: een raw is zoals het woord het zegt een ruw formaat: een heel slecht beeld, maar zodanig veel info (heel groto bestand) dat je alles naar je wens kunt aanpassen van belichting, witbalans, temperatuur enzo
en daarna zet je eht om in een jpg ;-)
geen vorobeelden beschikbaar mijn photoshop is niet geschikt voor raw (plug-ins werken enkel in hogere versies) ...eerst moet ik die upgraden...
ik werkte op de pc bij mijn ouders aan die raw formaten...

Gepost door: lord cms | 24-10-06

:-) er zijn zo van die mensen die niet weten hoe ze met anderen moeten communiceren hé
hopelijk kan alles toch worden uitgepraat en ziet hij in dat hij verkeerd is geweest
een fijne dinsdag je toegewenst
groetjes

Gepost door: Borriquito | 24-10-06

pfffff, vervelend, hé...

Klinkt zooooo herkenbaar,
gebeurt ook zowat overal als ik het hoor...

En laat dit nu ook een van de redenen zijn waarom ik momenteel opzie tegen ander werk zoeken - nieuwe brulapen leren kennen, nieuwe 'collega's' leren kennen (heb nogal ervaring met messenstekende, liefst in de rug om eigen gekwakkel weg te moffelen)...

Ik hoop dat je het kunt uitpraten!

Gepost door: lavender faery | 24-10-06

Hallo Brullen tegen mij, dan krijg je het averechts effect, dan wring ik overal tegen waar ik kan. Onder beschaafde mensen hoeft niet gebruld te worden, en ik begrijp je gevoelens achteraf. Reken niet te fel op zijn 'excuses', pak hem erover aan....
voor jou een knuf en kus!

Gepost door: boogie | 24-10-06

twee klassiekers wat doet ridder met mensen? die hem met overmatig gebruik van decibels iets zeggen/toeroepen:
1. hij schiet luidkeels in de lach met als gevolg dat de persoon in kwestie meestal nog furieuzer wordt.
2. hij vraagt of hij/zij nog niet gekakt heeft vandaag
koenie berlingo, die weet dat zijn klassiekers dikwijls olie op het vuur zijn maar daar niet om maalt,groet.

Gepost door: ridder | 24-10-06

aiai brullen, ik haat het, ben er zelfs bang voor!

Gepost door: beesken | 24-10-06

gebrul Iedereen is tegen.
Nu de brullers daarvan overtuigen. Langdurig, liefst.

Gepost door: Evy | 25-10-06

De commentaren zijn gesloten.