07-11-06

Marathon ofte Conditie (2)

c_marathon_algemeen_2

 

Heel leuk en herkenbaar is het programma Marathon, op zondagavond op Canvas. Wegens hoog herkenningsgehalte. Ik ben de kruising van 2 deelnemers : Koen en Joke. Mijn gelijkenis met Koen is nogal evident : zijn omvang (eufemisme he) en Joke draagt net als ik de rode lantaarn in de groep, loopt zeer traag (maar komt er wel !).

Dus kijk ik nu hoe een ander het deed. Afzien. Vooral in het begin. Hoe ze volhouden ! Hoe ze gezonder worden. Hoe ze door weer en wind toch lopen. Dat ze er plezier in krijgen. Dat ze ook al eens een dipje hebben. Dat ze ook twijfelen aan de haalbaarheid van hun doel, al is dat by far niet te vergelijken met het veel bescheidener en haalbaarder doel van mij.

Versta mij niet verkeerd he. Het is in geen duizend jaar mijn ambitie om ooit een marathon te lopen. God nee, mijn gewrichten kraken al vervaarlijk bij de gedachte, mijn wilskracht steigert alvast op de achterste poten, mijn door jarenlange asportiviteit geteisterd lijf gaat spontaan in staking, dus neeneen, ik ben al lang blij als ik pakweg over een jaar met plezier twee-drie keer per week een dik half uurtje loop. Dat ik het zou doen omdat ik voel dat ik het nodig heb. Om energie te krijgen. Omdat ik weet dat ik dan met een fris hoofd thuis kom.

Vorige week toonde het programma de opbouw, het toeleven naar de 20km van Brussel. Ontzag. Wàt een prestatie na amper 6 maanden ! Moed. Dat kreeg ik. Als ik Joke zag lopen, hoe traag ook, ze hààlde het. De fierheid, de blinkende ogen. Echt diepe bewondering. En ik put er moed uit. Hoop dat ik ooit de runners’ high mag / kan beleven.

Vanaf vanavond herhaalt Canvas elke dag één van de voorbije afleveringen. Een aanrader voor wie het (begin) miste.

En gisteren pas gezien dat Koen Fillet ook blogt. Ondertussen weten we dat hij de marathon niet heeft gehaald. Gedwongen aan de kant moest blijven. Kapotte knie. Ook voor wie niet loopt is dit bijzonder leuk om lezen : ik heb tijdens de lunchpauze gisteren toch een paar keer luidop zitten lachen. Warm aanbevolen dus (ook voor niet-lopers) !

De tips op een rijtje :

11:02 Gepost door (Lost) Soul in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

:-) Even binnen gefladderd om je een fijne dinsdag toe te wensen.
Lieve groetjes

Gepost door: anneke | 07-11-06

De commentaren zijn gesloten.