09-11-06

Tijd

stress

 

Stel niet uit tot morgen wat je vandaag nog kunt doen. Da’s een spreuk. Waaruit aanmoediging tot ijver en naarstigheid spreekt.
Counteren kun je dan weer met : Als je zin hebt om te werken, ga dan liggen, dat gaat wel over.

Hier bij ons is last minute de manier bij uitstek om dingen geregeld te krijgen. Wat de kwaliteit van het afgeleverde werk doorgaans niet ten goede komt. Want haast en spoed is zelden goed, om er nog een torenhoog cliché tegenaan te gooien.

My boss is doorgaans een schatje, echt waar, we understand each other. Een menselijke baas. Da’s niet iedereen gegeven. Time management daarentegen, dat is een competentie die hem to-taal vreemd is. Al anderhalf jaar probeer ik tevergeefs om zijn lopende klok te zijn. Niet té volhardend he, hij is volwassen en ik kan dus hoogstens met een spreekwoordelijk vlagje zwaaien als hij deze of gene afspraak met bijvoorbeeld zijn kids moet nakomen. Afspraken bij de tandarts zijn er nog zo, maar het time management van die tandkerel is nog veel hopelozer. Laat ons zeggen dat ik ermee kan leven, zolang ik er zelf niet echt last van heb.

Mijn credo is doorgaans : in de mate van het mogelijke plannen en op tijd beginnen, dat spaart iedereen stress ! Klinkt niet slecht he ? I know, maar helaas...

Als hij donderdag 10u een belangrijke meeting hebt met een klant, 140km verderop, dan vraag ik een paar dagen voordien al of en wat er aan voorbereiding voor mij aan vast hangt. Later, later, is het gegarandeerde antwoord. Euh, denk je er wel aan dat ik tijd nodig heb om jouw ideeën op een fatsoenlijke en gestructureerde manier op papier te zetten en die presentatie ineen te boksen ? Natùùrlijk !

Tot zover de goede wil. Tijd voor de realiteit :

  • donderdag 8u15. Of ik straks als hij binnenkomt “gauw” “efkes” een powerpoint in elkaar kan knutselen om mee te nemen naar die klant ? Euh, en wat moet er in die presentatie ?
  • Cijfers, die je bij G haalt. Ok.
  • Ik bel G. Watte ?? Die cijfers zijn niet af he !! Ok.
  • G met de handen in de haren. Stress. Hij ook al.
  • De boss komt 8u40 binnen en moet nog beginnen vertellen wàt hij verwacht dat ik doe met die cijfers, hoe het er moet uitzien etc.
  • Nog meer stress.
  • Als ik denk dat het klaar is : neenee, ik had het toch liever zus en zo gehad. Grrr, waarom zegt hij dat niet ineens ??
  • 9u30 en ik slaak een zucht van verlichting : ze zijn weg !!

Mijn adrenalinepeil zal nog even nodig hebben om naar normale hoogten te zakken. Het went nooit. Ze leren het ook nooit. Want ik haal geen eer van mijn werk. Het kon veel beter. Mits een ietsie pietsie meer tijd. Of tijd tout court.
Had ik die opdracht ietske vroeger gekregen, al was het maar eind van de dag ervoor, dan had ik gezien de belangrijkheid van klant en meeting kunnen beslissen over te werken, opdat ik een piekfijn afgewerkt dossier kon afleveren. Maar helaas.

Volgende keer beter. Niet.

13:29 Gepost door (Lost) Soul in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Ja Daar moet ik dus nie van hebben hé, zo snel snel iets in mekaar flansen en met onduidelijke gegevens en zonder tijd. Ik zou er allleens nie aan beginnen, het zou mijn baas eens leren van wat efficienter te zijn.
Maar ja, valt te zien hoe hij dan reageert!!!
Dikke knuf nog, ook voor C. en hou jullie goed!!!

Gepost door: boogiepeter | 09-11-06

terrorist misschien,heel misschien moet jouw baas ook een mes,een bom om de tijd uit elkaar te rijten maar bedenk dat hij wellicht de godganse dag met het hoofd vol loopt en als ik hierzo lees op welke tijd jij die powerpoint in elkaar 'tovert' dan mag je met rede trots op je prestatie zijn ook als is het niet volgens de geijkte paden gegaan.
koenie berlingo,die wel vandat accuraat handelen houdt,groet.

Gepost door: ridder | 09-11-06

tja... dat is natuurlijk héél vervelend he, zo op 't laatste moment iets moeten klaar hebben...
Nu, geniet maar van je avond en voor straks sweet dreams! lieve groeten!

Gepost door: suikerbossie | 09-11-06

De commentaren zijn gesloten.