20-11-06

Van slag

AAA

Moeder Natuur weet het duidelijk niet meer. Heb je die prachtige foto gezien van die van de Zuidpool afgescheurde ijsschots ? Pas als je bekijkt hoe klein de met ramptoeristen af en aanvliegende helicopter is, realiseer je je hoe gigantisch die ijsberg moet zijn. Voor de rest hielpen ook de klimaatconferentie van vorige week, de film van Al Gore om toch minstens te proberen ons te doen inzien dat er een en ander foutloopt.
Al volstaat het om zegge en schrijve medio/eind november simpelweg naar buiten te kijken. Vorige week nog liep ik in t-shirt buiten, zag ik mensen een terrasje doen. Maar wat ik vorige week bij mij thuis zag, sloeg alles : tijdens de lente en de zomer fleur ik mijn mini-mini-koertje op met een paar kleurige bloempjes in potjes. De zomer is voorbij, de bloempjes al een tweetal maanden uitgebloeid... maar nu staan er verdorie twee zomaar opnieuw in bloei. !Mooie gele en paarse bloemetjes ! Ik wou die potten nochtans net gaan leegmaken, kwestie van de boel op te ruimen, winterklaar te maken... Maar nu staat er dus een pracht van een bloempot met elf (!!) mooie bloemen op een ereplaats binnen. Er zijn geen seizoenen meer als vroeger meneer !

15:22 Gepost door (Lost) Soul in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Het is inderdaad ... uitzonderlijk zacht. Onze portemonnee zal er wel bij varen op de energieprijs. Maaaaaaaaaar, al heb ik het gevoel dat we 'die bloemetjes' op eind november wel eens duur zullen betalen. Die ijsberg is heel mooi, maar dat is ook duur ijs vrees ik.... als wij in ons leven de rekening ie betalen, zal het zeker de volgende generatie zijn. Maar het onheilspellende gevoel dat er is, gaat niet weg...integendeel.
Voor jou toch nog steeds een een dikke knuffel!!!! Die hangen (voorlopig) nog nie van het weer af!!!

Gepost door: boogiepeter | 21-11-06

een ijsje smaakt in de zomer, dit is echter een milieu-ijsje als nu ieder voor zijn eigen stoep gaat vegen kan dit het (onheils)tij misschien nog doen keren.
blof: ik had de data en plaatsen reeds gezien op hun site, oostburg en terneuzen zijn voor ons een stuk dichter maar ik moet toch eerst de data goed bestuderen, wanneer,wat kan met ons bedrijf...ik hou je wel op de hoogte.
koenie berlingo,die nu onder het nuttigen van zijn stuutten naar 'as' van frank boeijen gaat luisteren,groet.

Gepost door: ridder | 21-11-06

De commentaren zijn gesloten.