22-11-06

De Beestjes - mijn C : 3-0

Al maandagochtend voelde mijn C zich niet lekker. Gisterenmiddag staakte ze de strijd. Afspraak gemaakt met de dokter : out, de rest van de week.  Bed in en daar blijven. Derde keer ziek op korte tijd. En de winter is niet eens begonnen ! Tussen de eerste en tweede keer was nog een maand, nu dus net nog de helft. Het bobijntje is af, ze is op. Geen weerstand, oververmoeid, zegt de dokter. En dat ze dus moet rusten, slapen, in bed blijven, heel braaf.

En ze zegt te zullen luisteren, al is het absoluut volslagen niets doen haar zo vreemd. Ze leek niet te snappen dat ziek zijn, uitrusten betekent dat je dan ook niet gauw-gauw je werkmail beantwoordt, ook niet een uurtje dingen op pc opzoekt of wat dan ook.  Niks doen. R u s t e n. Bijslapen ook. En proberen opnieuw een ietsiepietsie weerstand op te bouwen. Maar hoe bouw je weerstand op ? Naast rusten en medicijnen nemen he bedoel ik.

Ik denk dan ook nog aan gezond eten. Ik heb haar gisteravond alvast verse appelmoes gemaakt, patatjes gekookt, broccoli-courgette soep en preisoep gemaakt. Soep is toch gezond he, lekker boordevol vitamientjes en zo... En dan heeft ze alvast twee dagen niet te koken, enkel op te warmen. Want vanavond kan ik niet langsgaan.


Volgens C ben ik gezond, blijkbaar niet vatbaar voor haar vele beestjes (hout vasthouden!!!) omdat ik sport. Bwa, kweeni. In elk geval moet ze van meneer doktoor braafjes wachten om terug te beginnen sporten tot ze opnieuw wat weerstand heeft. De vicieuze cirkel weet je wel...


En C wil absoluut gezond zijn voor komend weekend. We gaan naar Londen... al wil ik vooral niet teveel vooruitkijken. Laat het ons dag per dag bekijken... Maar vrijdagavond, als ik mijn vijf kilometer loop ter afsluiting van Start to Run, dan moet ik het zonder C stellen. Ik had er haar zo graag bij gehad. Tant pis.

 

PS : gezondheidstips ? hier dermee !!

12:08 Gepost door (Lost) Soul in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Eens even wat beter gelezen hier... laat ik gisteren toch denken, dat je een mannelijke blogger was...lees ik je reaktie over T T D'A bij mij...dacht ik: neeee moet dan toch een vrouw zijn en ja dus! hahahhhaaaa! Maakt niet uit natuurlijk...vraag me nu alleen af waarom ik dacht...nou ja niet belangrijk hè! :-)))
Hé shit dat C. ziek is en er vrijdagavond niet bij kan zijn, maar als ze het weekend maar mee kan hè...is toch ook leuk? Ja het was leuker geweest als ze helemáál niet ziek was, maar okee...dat gebeurt nu eenmaal wel eens! :-))) Gezondheidtips? Uuuuuh...versgeperst sinaasappelsap...ik koop elke winter perssinaasappelen en daar nemen we elke avond voor het slapen een glaasje van ('sochtends geen tijd voor hahahaha)...ben al tijden niet ziek geweest! Maar vriendlief was vorige week nog verkouden, dus 100% garantie geef ik niet op deze tip hahahahahahahhaa!
Hollandse groetjesssssssssssss!
ps. 6025...maar goed dat je je adem niet ingehouden hebt hè! ;-) Toch congratz met je 6000+ hoor!

Gepost door: mizzD | 22-11-06

Ik hoop dat jouw C vlug weer beter is. Zodat jullie samen van een fantastisch weekendje Londen kunnen genieten.
Zoals MizzD al schreef: versgeperst sinaasappelsap. Maar jouw soep -vast met veel liefdesvitaminen gemaakt- kan ook veel mirakels verrichten.

Gepost door: kaatje | 22-11-06

Tja, rusten is de grootste boodschap, lijkt me.
Hier durven we het nogal in de kruidjes gooien - vooral sinds ik een diploma herborist op zak hebben,
niet speciaals, hoor, doen we, de gewone huis-tuin-keuken kruiden dingen, voor de rest heb ik véél te weinig ervaring.
Lindethee om uit te zweten.
Vlierbessensiroop voor de vitamine C maar vooral ook super bij verkoudheid een superkruidje...
Dennensiroop tegen pijnlijke keel...
Meer specifieke kruidendruppeltjes zoals Bronchodrome als je een verkoudheid voelt opkomen...
Hier al in een paar jaar geen dokter meer aan te pas gekomen voor dat soort toestanden...
Kiwi's, ook boordevol vitamine C, bovenop de sinaasappels vna Mizzd...
Eucalyptus drupjes in het potje op de verwarming...
En je sport en je weerstand? Helpt zeker!
Ik hoop dat C. er weer helemaal door is voor jullie weekend London!

Gepost door: lavender faery | 22-11-06

pffff... op zak heb
en niet op zak hebben....

Gepost door: lavender faery | 22-11-06

:-) verzorg haar maar goed, je C-ke.
Lieve groetjes

Gepost door: anneke | 22-11-06

Tja... Misschien een beetje te druk geweest allemaal de laatste tijd? Probeer het in ieder geval niet te forceren! Londen loopt niet weg en 't soigneren zal uiteindelijk z'n vruchten wel afwerpen...

Gepost door: Beowulf | 22-11-06

Hallo Ja wadde alweer zieke!!!! Dus in de watten leggen hééé... alsof je dat niet zou doen!!! Hahahaha
En niet persoonlijke teksten op je blog!!! Ja seg, wat wil die iemand dan??? Je schrijft wat je wil en ik vind dat je heel persoonlijk bent, veel persoonlijker dan ik zou kunnen zijn op mijn blogs.
Geef C. een dikke knuffel en wens ze veel beterschap en neem zelf ook een knufje!!! Hahaha, nee nee, geen selfservice, ik geef je hem wel!!!! Haahaaaaaaaa

Gepost door: boogiepeter | 23-11-06

De commentaren zijn gesloten.