28-11-06

Wie kent mycoplasma ?

Eind vorige week ging C na enig aandringen naar de dokter. Bloedanalyse. Drie keer goed ziek op twee maand tijd is veel. Teveel voor een doorsnee gezonde vrouw. Naar mijn aanvoelen niet enkel te verklaren door ‘ze neemt teveel hooi op haar vork’. Een analyse brengt zekerheid.


Die kwam er. Er ís inderdaad iets aan de hand. Hoorde ze van de doktersassistente. Mycoplasma. Dubbel gevoel. Opluchting. Nu weten we tenminste wat er aan de hand is. Kunnen we er ook iets aan doen. Bezorgdheid. What the hell is mycoplasma ?!? Googlen levert weinig bruikbaars op. Er zijn blijkbaar vele varianten. Chronisch vermoeidheidssyndroom wordt ermee in verband gebracht, je kan er blijkbaar ook longontsteking van krijgen. De symptomen klinken in elk geval heel erg bekend. Dit is wat C mankeert. Of dit besmettelijk is, wordt niet echt duidelijk. Ik voel me kiplekker. Incubatietijd varieert blijkbaar. Moet ik mij ook zorgen maken ? I don’t know. Spijtig genoeg is de weinige uitleg die ik vond veelal in onverstaanbaar dokters-chinees. Weet iemand meer over mycoplasma ? Heeft iemand “ervaring” met mycoplasma ? Uw uitleg wordt bijzonder geapprecieerd.


C probeert ondertussen haar dokter zelf te pakken te krijgen. Voor meer uitleg. Al las ik op internet dat het een aandoening is die onvoldoende gekend is bij de doorsneedokter. Ik ben toch wel bezorgd.

12:14 Gepost door (Lost) Soul in Algemeen | Permalink | Commentaren (88) |  Facebook |

Commentaren

Micro-organismen Mycoplasma, het kleinst bekende organisme dat tot een onafhankelijk bestaan in staat is. Hebben het formaat van sommige virussen en verschillen van bacteriën doordat ze geen celwand hebben. Daardoor dus bestand tegen antibiotica. Er zijn veel verschillende soorten. De ene kan je ziek maken, de andere doet niets. Laat je goed informeren en maak je vorraf niet al te veel zorgen!

Gepost door: nana | 28-11-06

Btw... Voor een goede uitleg kan je hiervoor terecht bij een immunoloog.

Gepost door: nana | 28-11-06

Hoi C & A Het is zoals Nana hier uitlegd hoor,
wéét ik uit goeie bron.
Zoek een gespecialiseerde dokter en dan is ze best te helpen hoor, zonnekes en doeiie

Gepost door: Sunny-Kay | 28-11-06

Hout vasthouden, mycoplasma heb ik al een paar jaar niet meer gehad. Ik denk niet dat jij er noodzakelijk ook last van zal krijgen want het gaat meestal over een persoonlijke gevoeligheid voor dat soort beestjes.
Men spreekt inderdaad van een a-typische bacterie die het midden houdt tss een bacterie en een virus. Daarom dat de klassieke antibiotica zoals augmentin, waarmee de huisarts meestal start, niet aanslaan. Er zijn wel antibiotica die dat beestje succesvol te lijf gaan. In mijn geval was dat Rulid. Zonder een kuur daarmee bleef het eindeloos hangen...
Als je 't een paar keer gehad hebt, leer je voor jezelf makkelijk het verschil in symptomen herkennen en kan je zelf aandringen op een bloedproef vooraleer een andere nutteloze antiobioticakuur opgestart wordt.
Vervelend beestje, maar 't is 't einde van de wereld niet... ;-)

Gepost door: Beowulf | 29-11-06

mycoplasmabacterie het is blijkbaar een bacterie die zich vestigd op de longen waar dus blijkbaar een longontsteking van kan uitkomen,mijn oudste zoontje heeft het vorig jaar december gehad en mocht een ganse maand niet naar school door gevaar voor andere infecties en nu op dit moment heeft mijn jongste zoontje het en deze mag wel gewoon naar de kinderwerking dus blijkbaar zitten er toch wel verschillende graden onder van besmettingsgevaar.

Gepost door: donsje | 08-07-07

mycoplasma Ik lijd al jaren herhaaldelijk aan mycoplasmen. Dit zou volgens de dokters te wijten zijn aan een slechte immuniteit. Zonder antibiotica krijg ik de infectie echter niet weg, maar na een kuur Biclar komt het beest steeds terug. Ik kan zo blijven antibiotica slikken. Bestaan er soms geen andere natuurlijke middelen om zoiets te bestrijden?

Gepost door: astrid | 28-09-07

mycoplasma ik heb ook mycoplasma maar voor de eerste, mijn probleem is dat is zo van die enorme hoestbuien kan krijgen. Is dat bij jullie ook of niet? Ik ben nu antibiotica aant nemen samen met een hoestsiroop en dat al voor 5 dagen. En vandaag is het de eerste dag dat ik me al wat beter voel. Is dat normaal dat het zolang duurt?

Gepost door: Leen | 09-11-07

Mycoplasma Ik zou ook ermee geplaagd zijn. Zo ook vele kennissen die vele maanden zitten hoesten terwijl er haast geen slijm vrijkomt. Dokter heeft me Clartithromycine voorgeschreven :2x500mg/dag gedurende 10 dagen.(Zeer bittere gele pilletjes, smaken naar hetgeen tandartsen inspuiten in 't tandvlees ter verdoving - daarom heel snel door te slikken !!!).
Anders dan met andere antibiotica bij andere aandoeningen, zou het best een week kunnen duren vooraleer men het effect ervan zou zien. Ik heb de pilletjes nu al 4 dagen ingenomen en nog 6 dagen te slikken. Wachten wat het wordt!

Gepost door: Miel | 03-03-08

Mycoplasma pneumo infectie Ik was al weken aan 't hoesten. Heb vaak gedacht dat ik griep aan 't krijgen was omdat ik (vooral 's avonds) lichte spierpijn had. Ik was ontzettend moe, sliep op vrijwel ieder vrij moment. De docter schreef mij antibiotica voor, een puffer en een hoestsiroop. Ik ben blijven werken tot ik op mijn werk bijna flauw viel. Toen ik terug naar de docter ging, was zij vrijwel zeker dat het om een mycoplasma infectie ging. Na een bloedonderzoek bleek dat zij gelijk had. Ik moet de medicijnen verder blijven nemen. Ik ben nu voor de 2de week thuis, voel me al iets beter maar nog steeds verschrikkelijk moe. Als ik enkele huishoudelijke taken heb gedaan, moet ik rusten en val ik meestal in (een diepe) slaap. Volgens mijn huisdocter kan je deze infectie maar 1 keer in je leven krijgen. Het is heel vervelend, je zou er maanden 'plezier' aan kunnen hebben. Ik word er mismoedig van. Ik genees niet op het tempo dat ik zou willen!

Gepost door: Linda | 26-03-08

Mijn Verhaal Hoe Het begonnen Is Ik ging op een zaterdagavond naar mijn vriendin en ,die voelde zich niet zo lekker. Ze had al een paar keren naar de dokter geweest en die wist dan te vertellen dat ze klierkoorts had. Die is nogal besmettelijk in de eerste week , maar wij wisten dit natuurlijk nog niet. Klierkoorts is ieen ziekte waarbij je ook heel moe komt mijn vriendin heeft een heel trimester thuis gezeten van het school en heeft er soms nog last van . ( Niet lang kunnen opblijven , rap zwak voelen ) . Na een week of twee erop voelde ik mij niet zo lekker , hoestbuien , moe zijn... Ik dacht dat het wel een griepj was ofzo . Dan was de dokter gekomen en dachten ze eerst dat ik die klierkoorts had overgekregen maar het was valsalarm na een week afwachten wist ik dat het Mycoplasma was .... Ik heb zo'n 2 weken thuisgezeten maar na een week en 4 dagen voelde ik me terug kiplekker en heb derest van de dagen buiten gerust in het zonnetje....

Gepost door: Ann | 05-04-08

Luc Geachte,

Heeft blijkbaar ook de last van de Mycoplasma bacterie. Bij blijft het echter niet alleen bij hoesten en kuchen, maar het gaat naar braken en overgeven. Zodanig dat hij bijna niks van voeding kan binnenhouden.
Wat kunnen wij daar aan doen ?

Gepost door: luc cammaerts | 17-07-08

Mycoplasma en kinkhoest Mijn dochter van 5 jaar heeft kinkhoest en een mycoplasma bacterie wie heeft hier nog meer ervaring mee en wat voor een ervaringen zijn dat?? Wat beide bacterie zijn en doen weet ik inmiddels wel. Maar omdat het bij haar gaat om een combi van 2 hardnekkige bacterieën ben ik erg nieuwgierig naar andere ervaringen.

Gepost door: A | 25-09-08

Mycoplasma infectie Ikzelf ben al jaren aan het sukkelen met mijn gezondheid. Vorig jaar ging het altijd slechter en slechter, plots lag ik van de ene dag op de andere ik het ziekenhuis met een longonsteking. Na 2 dagen mocht ik naar huis. Volgens de gewone bloedonderzoeken was er niets meer aan de hand. Maar ik was een wrak, had geen kracht, was altijd moe, etc. Ik ging naar een endocrinoloog, hij teste mijn bloed opnieuw, maar op een andere manier. Een hoge mycoplasma infectie. Mijn waardes lagen hoger dan bij een kankerpatiënt. Hij heeft mij direct antibiotica voorgeschreven. Het werd in het begin wel nog erger. Door die infectie zijn mijn spieren aangetast waardoor ik ook hypocalcemie heb, een tekort aan calcium. Hierdoor verkrampte ik met momenten en andere momenten was ik compleet verlamd. Ik heb op een half jaar tijd 8 keer in het ziekenhuis gelegen voor baxters. In juni dit jaar mocht ik stoppen met antibiotica. 'k Voelde me ook stukken beter. M'n waarden lagen wel nog altijd heel hoog. Nu is het oktober en heb vorige week te horen gekregen dat de waardes terug heel slecht zijn. Terug gestart met antibiotica. Ben weer continue moe, krachteloos, etc. Ben net 18 jaar geworden. Weet voor de rest niet wat me te wachten staat en wat die mycoplasma infectie nog allemaal met zich kan meebrengen.... Ik wens iedereen beterschap. Als iemand mij wilt mailen voor wat vraagjes, doe gerust!

Gepost door: Carmen | 14-10-08

mycoplasma heb ik ook; kvoelde me heel erg slecht, vermoeid, had gelijk koude rillingen. kben dan dan naar de dokter gegaan voor een bloedonderzoek, dacht eerst vitaminetekort ofzoiets ma neen tbleek mycoplasma te zijn.heb al 3 antibioticakuur achter de rug zgn. biclar, morgen nog een bloedonderzoek!zal dan zien of het deze keer geholpen heeft... alle dat hoop ik toch! kwil terug eens genieten van shoppen etc. zonder al direct vermoeid te raken. doei allemaal en veeeeeeel beterschap

Gepost door: didi | 04-01-09

Ik begin echt bang te krijgen door dit alles te lezen. Ik was naar de dokter geweest omdat ik vermoeid was, dat ik soms opeens begon te trillen, moe zijn maar dan soms ook absoluut niet de slaap kunnen vatten, wat verkouden, zo'n beetje vanalles. Ik had gevraagd om mij bloed te testen wat hem ook een goed idee leek. Hij dacht dat ik misschien wat ijzer te kort zou hebben, en de rest zou best kunnen komen van de examenstress, dus ik moet zorgen dat ik mij af en toe goed zou ontspannen, liefst 3 keer per week sporten. Ik bel een paar dagen later voor mijn uitslag, alles is heel goed, alleen wouden ze mijn bloed extra controleren op een mycoplasma infectie. Morgenavond weet ik of het zo is of niet. Ik ben benieuwd, ergens hoop ik wel dat ik het heb, gewoon zodat ik weet waar het vandaan komt, maar lang de andere kant ben ik ook heel bang. Dubbele gevoelens zijn nooit leuk :(

Gepost door: Lelie | 18-01-09

Hallo ,mijn dochter van 11 jaar heeft ook een mycoplasma op haar longen ,er is zelfs een longblaasje gescheurd wat heel pijnlijk is.Ze is na nieuwjaar nog niet naar school kunnen gaan maandag start ze terug maar wij gaan haar maar halve dagen laten gaan nu dat er juist een griep de ronde doet zijn wij wel een beetje bang dat ze dat er ook nog gaat bij krijgen,op het moment is ze wel goed maar ze heeft natuurlijk nog altijd niets gedaan wel wat gelezen rekenen .Wij zullen wel zien hoe ze reageert maandag hopelijk kan ze vlug hele dagen naar school .

Gepost door: mama | 21-01-09

Ik ben naar de dokter geweest om mijn bloed te laten trekken omdat ik alsmaar zo vermoeid was . Zij dacht eerst dat ik klierkoorts zou hebben of Ijzer tekort.
Maar toen ik het telefoontje kreeg bleek dat ik mycoplasma had.

Gepost door: Anoniempje | 10-02-09

mijn dochter heeft mycoplasma Mijn dochter werd vorig jaar bekend met mycoplasma. Ze heeft er een paar weken antibiotica voor moeten nemen en was toen "genezen". Ze bleef echter wel altijd klagen van erge vermoeidheid en was snel weer ziek, dan weer een verkoudheid, dan weer een keelontsteking en ga zo maar door. Zo erg zelfs dat haar schoolgaan eronder ging lijden.
Dit jaar, opnieuw(!) werd er mycoplasma gevonden in een speciale bloedtest. Ze heeft nu al een paar keer antoibiotica moeten nemen en na 2 keer opnieuw testen van het bloed bleek die bacterie nog steeds aanwezig te zijn. Nu donderdag mag ik opnieuw bellen voor de resultaten van het bloedonderzoek. Nog altijd is ze altijd heel moe en slaapt heel veel. Ze is nu al bijna 2 maanden thuis van school en er is nog niet echt beterschap onderweg :-(
Na alle tegenslagen van veel ziek zijn, weinig naar school kunnen gaan werd ze daardoor niet meer geloofd op school door haar medeleerlingen en werd daarom gepest. Ze is nu op de koop toe ook nog eens depressief. Of is dit OOK een gevolg van die vervelende bacterie?...
Afwachten maar wat de bloedtesten zullen uitwijzen. Ik ben vooral héél benieuwd wat nu weer de aanpak zal zijn van de dokter... Hij zegt trouwens dat dit hooguit 1 à 2 keer per jaar voorkomt (naar zijn weten) en onze dochter van 17 heeft het nu al voor de twééde keer op één jaar tijd!

Gepost door: bezorgde mama | 17-02-09

ik had last van een hevige diepe hoest, na twee antibiotica-kuren slechts een lichte verbetering, ik had koorts en die bleef maar aanhouden, de dokter heeft toen bloed genomen, waaruit bleek dat ik mycoplasma had, terug antibiotica nemen (Clartithromycine), deze brachten wel verbetering en mijn hoest is verdwenen en ook de koorts, de antibiotica-kuur is nu een week achter de rug, waar ik nu nog last van heb is vermoeidheid, zijn er mensen die hier ook ervaring mee hebben? je mag mij altijd mailen, groetjes

Gepost door: sterre | 02-03-09

mycoplasma Heb ook al een paar keer mycoplasma gehad, en mogelijks ben ik nu terug op weg om er een te kweken. De eerste keer was het zover gekomen dat een ziekenhuisopname nodig was. Was op 31/1 ziek geworden. Na een paar dagen naar de dokter, die mij antibiotica voorschreef. Mijn jongste zoon had pas een longontsteking gehad. Het beterde echter niet. Ik ging wel werken, dat lukte nog net. Tegen 10/2 was ik echter volledig uitgeput : dokter terug laten komen. Bloedafname. 's anderendaags had hij al de uitslag : er was niet veel goeds meer aan mijn bloed. diezelfde dag liet ik de dokter al terugkomen : ik kon niets meer. Hij verwees me door naar het ziekenhuis.Daar was ik nog maar een paar uur als de oplossing kwam : mycoplasma. En daarvoor helpt geen enkele antibiotica, want de schuldige is noch virus, noch bacterie, wel iets tussenin. En daarvoor is er speciale medicatie, Biclar genaamd. Na één dag en een half voelde ik me al beter. Ik ben echter nog enkele dagen in het ziekenhuis gebleven om op krachten te komen. Tijdens het daaropvolgend jaar had ik weer mycoplasma, weliswaar niet zo erg, omdat we vlugger een bloedonderzoek lieten doen.
Ondertussen zijn we 2 jaar verder en vrees ik dat ik het terug te pakken heb. Dus ga ik zo vlug mogelijk naar de dokter voor een bloedonderzoek.groeten, mia

Gepost door: mia | 15-03-09

mycoplasma Heb ook een mycoplasma gekregen in 2002 de symtonen zijn hevige benauwheid en vastzittend slijm en enorme hoestbuien en moeiheid en bij inademing van lucht dan worden je luchtwegen geprikkeld ben er zelf toen 4 maanden zoet mee geweest kwamen na een bloedtest een kweek er na 1 maand achter dat ik een mycoplasma had met een dubbele longontsteking
het heeft met je afweersysteem te maken zei de lomgarts heb vervolgens 3 maanden dioxicilline geslikt waarna het is verdwenen nu heb ik het idee dat het weer terug is ook weer een antibioticakuur gekregen Clartithromycine voor 7 dagen , codeine en prednison maar helpt niet optimaal ook een drukkend gevoel op mijn longen
maar uit de bloedtest ( dus geen kweek ) is niets naar voren gekomen
Heb zelf wel een probleem met het afweersysteem anti cardiolipine en factor V leiden zijn ze achter gekomen na herhaaldelijke miskramen antiphilosifid syndrome wellicht staat het hiermee in verband
Ik hoop dat jullie iets aan deze informatie hebben
Het is echt heel hardnekkig heb geen koorts dus morgen weer naar de dokter

Gepost door: jacqueline | 25-03-09

puffer? Ik ben een eerstejaars studente en dacht dat de vermoeidheid en het hoesten vooral met stress te maken hadden. Na weken besefte ik dat het toch niet normaal was dat ik midden in de dag me niet meer kon wakker houden en bleek dat ik mycoplasma had.
Mijn vader en een vriendin hebben ondertussen al dezelfde diagnose gekregen.
Biclar heeft de mycoplasma laten verdwijnen, maar ik voel me nog steeds vermoeid, ik moet hoesten en er zitten slijmen in mijn keel. Mijn dokter heeft me nu voor twee weken een puffer voorgeschreven. Hij zei dat het een gewone prikkelhoest zou zijn, maar ik voel me nog net als toen ik de mycoplasma had. Heeft nog iemand een puffer voorgeschreven gekregen??
Ik hoop dat het niet meer terugkomt, want iedere bijwerking in de bijsluiter van biclar heb ik wel gehad...

Gepost door: jolien | 30-04-09

voor de 2 keer dit jaar mycoplasma hallo ,ik heb begin dit jaar ook al een bericht gestuurt en nu spijtig genoeg moet ik weer vaststellen dat onze dochter terug is besmet met mycoplasma op de luchtwegen begin dit jaar heeft ze wel in het ziekenhuis gelegen maar nu waren wij er iets vroeger bij en kon ze gelukkig naar school blijven gaan ,maar ze is wel nog vlug moe ,ze heeft vandaag de sportdag moeten missen op school daar heeft ze heel veel spijt voor ,maar ja de gezondheid gaat voor .Ze zit in haar 1 middelbaar dus ze kan niet teveel lessen missen juist nu ze haar heel goed voelt in de klas.zij ermensen die weten of je dat heel rap terug kunt krijgen en hoe je dat het best kunt vermijden die besmetting.alvast bedankt een bezorgde mama

Gepost door: mama | 22-09-09

mycoplasma Hoi
mijn zoontje had ook mycoplasma in zijn bloed en is hierdoor twee maal opgenomen geweest met een dubbele longontsteking. Er helpen schijnt maar 2 kuren voor zeiden ze hier in het ziekenhuis. Namelijk klacid en zithromax. Dit laatste gehad 10dagen en eindelijk zijn we er nu een jaar vanaf na een half jaar gesukkkeld te hebben met ons kindje van 3.

Gepost door: i. | 18-11-09

Mycoplasma bacterie Onze dochter van 6 heeft 3 dagen vlak voor de kerst in het z-huis gelegen, ze bleef maar hoesten etc etc toen was ze steeds koortsig, er kwam micoplasmabacterie uit de bloedtest! Fijn wat is dat nu weer? En hoelang gaat dit duren? Hoe kom ik aan informatie? Want alles wat ik lees op internet is best heftig! Wie heeft er info voor ons, onze dochter zit in groep 3 en kan niet teveel missen!
Alle info graag mailen we zijn onervaren met deze bacterie en willen alles erover weten!
Vr gr bezorgde ouders.

Gepost door: Christel van Surksum | 25-01-10

grondige behandeling nodig Mycoplasmainfectie is een rotziekte. Zeer pijlijke ontstekingen die steeds terugkomen. Dat kunnen slijmvliesontstekingen zijn maar ook gewrichtsontstekingen. Ik heb er 4 jaar mee rond gelopen voor dat er een kliniek was die het kon vaststellen. Het is wel te behandelen, maar alleen met een rigoureuze antibioticakuur van twee maanden. En dan nog alleen met heel specifieke antibiotica. Het is absoluut zaak het grondig uit teroeien anders blijf je er jaren last van hebben. Het is uitermate besmettelijk en je krijgt het in geval van verminderde weerstand. Artsen zijn er niet genoeg op gespitst. Onderzoek bij een academisch ziekenhuis is het meest aan te bevelen.

Gepost door: ellen | 08-05-10

Mijn verhaal Hallo iedereen,

Ik heb het ook zitten!!
Al 5jaar zwaar afgezien en nu dit weer moeten meemaken is echt om moedeloos van te worden.

6j terug was ik 25j en voelde mij echt in topvorm.
6 op 7 sport,deed toen modellenwerk en zat toen in het leger wat ik heel graag deed ,tot ik plots altijd maar keelontstekingen kreeg.
Altijd maar antibiotica slikken want anders ging dit nooit weg.
Dan amandelen laten trekken.Toen klierkoorts gehad waar ik geen last van had en kort nadien de zona
En toen gebeurde het ...ik kreeg opnieuw een keelontsteking en niks hielp nog.
Heb toen 6 mnd op den dool geweest voor ik wist wat ik had.
Dokters vonden niks speciaals en zeiden dat ik alleen wat depressief was.
Tot uiteindelijk het verdikt viel dat ik cvs had(chronisch vermoeidheidssyndroom)

Mijn wereld stortte echt in.
Mijn sport waar ik zo aan verslaafd was was ik kwijt net als mijn werk.
Wel heb ik op die 5j wel enige verbetering gehad maar nooit in die mate dat ik terug voluit kon sporten nog gaan werken.

Een maand terug ben ik bij iemand geweest die werkte met chinese kruiden
Hij vertelde mij dat het de klierkoorts was die mij kwelde en niet de cvs .
Dus hij ging mij iets maken wat de klierkoorts eerst zou aanwakkeren en dan bestrijden

Twee dagen later...
Ik werd schokkend in mijn bed wakker,niet trillen het leek meer op stuipen.
Ik wist niet wat mij overkwam. dit duurde 2u
Volgende dag was ik echt barslecht en uitgeput.
Ik belde hem en legde uit wat ik had gevoeld 's nachts ,hij stelde mij gerust en zei dat hij er bal op was.

Nadien begon ik steken in mijn hart te krijgen en heeft mijn vriendin mij naar de spoed gevoerd.
Na enkele onderzoeken zei de dokter dat ik kerngezond was en terug mocht gaan sporten de crazy men.

Had ik dat gedaan lag ik tss 6 planken denk ik. :-)

Maar nu voel ik mij nog steeds barslecht
mijn klieren gezwollen en pijnlijk ,keelontsteking,druk aan mijn milt,trillen en echt doodmoe en diep op mijn longen zitten er slijmen die niet willen loskomen ook niet na twee antibioticakuren.

Nu ben ik zelf maar terug gaan opsporen wat ik heb,want als het vd dokters moet komen...
Dankzij jullie weet ik nu tenminste wat ik waarschijnlijk heb en kan ik toch nog in tijd aan mijn kuur beginnen.
Wat denken jullie,zou dit mycoplasma kunnen zijn,want ik lees dat de meeste van jullie ook problemen hebben met hun afweersysteem?
Je mag mij altijd mailen!!


Iedere mens heeft veel dromen maar een zieke mens heeft er maar één...

EN DAT IS GEZOND ZIJN!!!!!

Ik wens iedereen veel sterkte toe en een gelukkig en gezond leven want dat verdiend iedereen!!

Gepost door: Ben 79 | 12-05-10

hallo BEN mycoplasma infectie is niet min hoor ik heb 1jaar geleden er last van gehad ,en nu heb ik gemerkt dat ik veel stress heb huis gekocht verbouwingen wil mijn eigen zaak open en wou nog wat vermageren met maten he :-) en daar door heb ik mijn lichaam verzaakt ,en die mycoplasma terug tegooi wakker geworden maar ik heb altijd het gevoel gehad dat ik die myoplasma nog in mij lichaam had waarom ????omdat ik iedere nacht zweten doe, na dat 1jaar geleden en voor de minste scheet ziek werd en vermoeid was maar had wel alle vitamie volgens de bloet uitslag maar de doktor zij dat altijd kan zien ook 30geleden of je dat gehad hebt dat gaat nooit meer uit u bloet en dat klopt . BEN als je er echt zeker van wilt zijn of het mycoplasma is moet je bloet trekken ik had 5780 in mij bloet normal is dat in ziekehuis opnamme maar vraag ook aan u doktor of dat die alles van mycoplasma kan invullen voor u bloet onderzoek ik vindt niet dat de meste doktor op mycoplasma goed zijn want de aller eerste diagnose ben ik ben het te weten gekommen van mijn longarts die weten er het meest van zeker weten en ik heb hooft pijn klieren dik lichte koorts luchtwegen vol slijm wat niet wilt los komen en slig hele tijd slijm weg van mijn vorige weet ik alles je veel en goed eet en veel rust e, de juiste antibiotica neemt moet je er door komen groetjes

Gepost door: monja | 26-08-10

ik was vergeten mijne man heeft ook mycoplasma gehad en nu puffer ook nodig anders blijf die hoesten en slecht lucht nu gebruikt die dat al meer dat jaar DAGen nacht

Gepost door: monja | 26-08-10

Ik wil even reageren aan alle mensen die mycoplasma hebben of gehad hebben. Wie deze bacterie/ virus heeft moet goed onthouden dat deze in het lichaam blijft , hij blijft in slaapmodus dus kan iedere keer terug komen. De symptomen gaan gepaard met ; vermoeidheid,weinig eetlust, slapen, spierpijnen, koorts, moeilijke ademhaling,hoofdpijnen, nekpijn, slechte concentratie.Deze bacterie/virus kan terug geactiveerd worden door stress, onverwachts verschieten, trauma oplopen, en zijn lichaam te veel te belasten.Bij bloedonderzoek moet je aandringen om deze steeds mee te laten controleren. Mycoplasma valt altijd de luchtwegen aan, mensen met astma moeten dan dubbel opletten, mensen met sinus problemen.Het is zeker aan te raden om te stoppen met roken aangezien het zich met dit ook voed.

Waarom ik dit schrijf is;omdat ik het zelf het meegemaakt in 2 jaar tijd heb ik 3x mycoplasma in mijn bloed gehad, en nog steeds moet ik opletten 1xper jaar als ik last krijg van mijn luchtwegen en sinussen. Ik had dan ook de vorm van CVS. ik heb ook medicatie gehad daarvoor (Biclar, Clartithromycine, inspuitingen 48 keer B-complex van 5000 i.e) en niets hielp. Tot mijn huisarts zijn vervanger kwam en hem uitlegde wat ik had , wist hij onmiddelijk wat ik had en verteld dat ik heel veel geluk had en gaf mij de zwaarste antibiotica die er nu momenteel is op de markt en kreeg PROFLOX voorgeschreven. Ik kan jullie wel bij vertellen dat de huisartsen die niet graag voorschrijven. Je herstel heel vlug er mag wel geen drank op gedronken worden. Wie dit heeft of had raad ik aan om zeker voedings suplementen in bij te nemen om het lichaam te aansterken.En zeker het rustiger aan doen. Ik hoop hier mee mensen te helpen die met deze problemen te kampen hebben.

Gepost door: dido | 11-11-10

Hallo,

Ik zou graag van jullie weten waar, bij welke arts jullie behandeld worden voor mycoplasma's ?

Ik heb ook mycoplasma ,maar weet niet waar te gaan ermee.
Ik woon in zuid limburg

vr gr ella

Gepost door: ella | 07-12-10

Heb al sinds 6 jaren mycoplasma. Tot op heden heb ik het telkens kunnen overwinnen...aanmaak van antistoffen. Deze keer ben ik een wrak. Ik sportte bijna dagelijks; nu zo goed als niet meer. Spieren doen pijn, heb geen kracht, constant verkouden en doodmoe. Ik slaap waar ik sta of ben, dag en nacht. Je gaat moe slapen en staat nog meer moe op. Leuk is anders.
Ben naar mijn huisarts geweest en die heeft besloten me toch antibiotica te geven, 10 dagen lang Clartithromycine. Ben benieuwd wat het effect ervan zal zijn. Ik sta in het lager onderwijs en mag blijven werken. Het wil niet onmiddellijk zeggen dat je besmettelijk bent.

Je huisarts kan je dus perfect helpen; vraag een bloedonderzoek aan. Laat ook de hoeveeelheid antistoffen vergelijken met een tussenpoos van een twee à drie weken. Als die niet voldoende stijgt, is antibiotica aan te raden. Zonder medicijnen zou je in een neerwaartse spiraal terecht komen; eentje van ik voel me beter en een week later: ik voel me eens zo slecht als voorheen, en weer beter, en...

Grtz Peggy

Gepost door: Peggy | 07-12-10

Sinds een jaar of 5 heb ik de mycoplasma bacterie in mijn bloed gekregen. Waarschijnlijk door een verminderde werking van de immuniteit waardoor ik uiteindelijk cvs gekregen heb.

Zoals hierboven vermeld wordt is het zo dat de bacterie niet meer uit je bloed geraakt. Deze blijft sluimeren en van het moment dat je moe bent of stress hebt, ... slaat deze toe met de symptomen alsof je een griepje hebt.
Ik heb nu voor de 2de keer op 2maanden tijd een aanval van de bacterie gehad. Dit bleek uit bloedonderzoek, maar antibiotica pak ik daarvoor niet in.
Persoonlijk ben ik daar nogal tegen, tenzij het echt nodig is.
Anders geraakt het lichaam nogal snel gewend aan de actieve stoffen waardoor resistentie optreed.

Gepost door: Belle | 13-12-10

Twee jaar geleden ben ik vier maanden erg ziek geweest Binnen die vier maanden werd er pas na zes weken micoplasma geconstateerd, inmiddels had ik al drie keer longontsteking gehad, 1 x blaasontsteking en 2 x nierbekkenontsteking. Even werd er gedacht aan longembolie omdat de d-dimeer in mijn bloed 3x zo hoog was. Veel medicijnen geslikt, waronder tramadol (zeer af te raden want het werkt verslavend voor je lichaam).

Nu twee jaar later is er blijvende schade helaas. Zo blaf ik als ik hoest (dat had ik eerst nooit) en het meest vervelende is de constante pijn in mijn benen. Micoplasma heeft vaker blijvende klachten en mijn longen zijn wat 'gevoeliger'.
Mijn vorige huisarts zei: ga maar sporten, dan gaat de pijn in je benen wel weg (hij nam het niet serieus). Ik heb het geaccepteerd en ga gewoon verder.
Maar leuk is anders.

Gepost door: yvonne | 09-01-11

sinds de herfstvakantie voel ik me moe en verkouden... een bloedonderzoek gedaan maar blijkbaar had ik alleen ontstekingen op de spieren. Begin december keelpijn , hoesten , grieperig. Terug naar de dokter , antibiotica .. puffer... kortom een mooie voorraad. IK wilde zeker niet ziek zijn met kerst en nieuwjaar.
Het verbeterde... tijderlijk. Het hoetsen was zo erg dat ik appart moest slapen in de zetel want 's avonds en 's morgens
was vreselijk. Zelfs mijn eten kwam terug. Terug naar de dokter, ik wilde een bloedonderzoek en bleek met het mycoplasmabacterie te zitten. Eigelijk was het de 2de keer in korte tijd.


Ik vroeg wat het inhoud... kijk eens op internet. Heb al één en ander gevonden maar blijkbaar duurt het heel lang.
Ik voel me wat beter maar morgen m'n laatste tablet Doxycycline EG ,..... Wat dan ?
Ik heb momenten dat ik met goed voel maar die supertopcontitie is er niet.
Nu ook, moe , ik zou mijn bed inkunnen, m'n benen wegen als lood....
Ik ben het stillaan moe.... één ding is zeker , volgende week terug bloedonderzoek en dan ?????

Zou het zelf niet weten .... pffff heb me laten inenten tegen griep... dit is lastiger

Gepost door: heidi | 02-02-11

Hallo!

Ik heb dit jaar voor de 7de keer de mycoplasmainfectie in mijn bloed..
Het situeert zich telkens op de luchtwegen, keel of mond en is enorm vermoeiend. Na 1 antibioticakuur (me veel yoghurt voor de maag...) en enkele weken vermoeidheid ben ik er wel telkens door. Het varieert telkens.
De eerste keer lag ik in het ziekenhuis met een mondonsteking, nu zat ik thuis met een keelonsteking en ga na de incubatietijd van de keelontsteking weer gewoon naar school. Hoe je er op reageert kan je niet voorspellen. Ik kan jullie alleen vertellen dat het heel vermoeiend is.

Gepost door: kuikenk | 26-04-11

Hallo!

Ik heb dit jaar voor de 7de keer de mycoplasmainfectie in mijn bloed..
Het situeert zich telkens op de luchtwegen, keel of mond en is enorm vermoeiend. Na 1 antibioticakuur (me veel yoghurt voor de maag...) en enkele weken vermoeidheid ben ik er wel telkens door. Het varieert telkens.
De eerste keer lag ik in het ziekenhuis met een mondonsteking, nu zat ik thuis met een keelonsteking en ga na de incubatietijd van de keelontsteking weer gewoon naar school. Hoe je er op reageert kan je niet voorspellen. Ik kan jullie alleen vertellen dat het heel vermoeiend is.

Gepost door: kuikenk | 26-04-11

mijn zoontje van nog geen 3jaar zou mycoplasma hebben. was begonnen met verkoudheid en hoest, werd toen enkel droge hoest. dachten eerst allergie. na bloedtest bleek het mycoplasma? nog nooit van gehoord!
van waar haalt hij dit? ik ben bijna 7 maand zwanger, is dit gevaarlijk voor mij? is dit gevaarlijk voor ongeboren kind? moet hij thuis blijven van school?
iemand die meer info heeft?

Gepost door: sandra | 23-05-11

Ik heb na herhaaldelijke antibioticakuren nog steeds last van erge vermoeidheid door de mycoplasma. Mij vorige huisarts en nko specialist gaven mij telkens Avelox (zeker 1x per maand) tegen acute sinusinfecties. Mijn huidige huisarts heeft ontdekt dat de mycoplasma aan de oorzaak ligt van mijn problemen en heeft mij een 5-tal keer Zythromax voorgeschreven. De acute sinusitis is gestopt maar de vermoeidheid blijft en ook bijna altijd een druk en een dof gevoel in mijn voorhoofd.
Ze gaat nu een nieuwe strategie bedenken.. Het mycoplasma gehalte in mijn bloed is 14.
Ik heb de bacterie waarschijnlijk opgelopen in een periode van extreme verzwakking na operatie en bestraling van een tumor ter hoogte van mijn neus-keel.
Tips altijd welkom!

Gepost door: Jelva | 21-06-11

hallo allemaal,
ik ben op 1 april dit jaar ziek geworden zo heftig dat ik 12 dagen in het z-huis heb gelegen diagnose mikoplasma behandeld met 14 dagen doxicicline.
nog lang vermoeid geweest nu ben ik weer ziek net teruggeweest van longfotos.
krijg een beetje angst van wat ik hier lees. ik ga morgen naar de dokter en laat me weer testyen op micoplasma ik ben altijd moe als ik iets in huis gedaan heb ben ik moe en kon ik wel slapen. maar met drie kleine kinderen gaat dat moeilijk.
wens ieder hier beterschap en hoop dat het over gaat.

Gepost door: sasa | 28-07-11

mijn dochtertje van twee jaar lijd daar ook aan gevolg daar van is dat ze nu al zeven maanden ziek is longonsteekingen en heel gevoelige luchtwegen groetjes

Gepost door: nessa | 05-08-11

hallo

Gepost door: Chagall Vandevelde | 04-12-11

hallo?LIJD HIER OOK AL 4 jaar aan! blijvende keelpijn! gez

Gepost door: Chagall Vandevelde | 04-12-11

Ik heb een volledig jaar last gehad van zo een bacterie, van mij was het op mijn gewrichten en beenderen ook gekropen. het heeft mijn hele lichaam doorgereist en op een bepaald moment kon ik niet meer wandelen omdat het op mijn heupen zat. en zijn veel verchillende vormen van deze bacterie. bij mij werdt er aangeraden voor thuis te blijven en het 'uit te zweten' na een jaar niet naar school te gaan en veel antibiotica + verschillende ziekenhuis opnames is het over gegaan.

Gepost door: Ray | 15-12-11

ray k versta u volledig ik was 5 maanden is thuis aan een stuk! ik sukkel volledig met pijnen in de keeel en rug! voel me veel mottig,en moe! soms kan ik me huishouden niet eens aan! het is verschrikkelijk ik heb ook met de ziekte van lyme gezeten! maar die mycoplasma eist zijn tol! ik wordt soms zo nerveus vreselijke buikpijnen,maagklachten en zuur!

Gepost door: Chagall Vandevelde | 16-12-11

DAMN....
Dit was mijn eerste reactie toen ik dit forum ontdekte...
"Zijn er echt zOveel mensen die hetzelfde meemaken dan ik?!"

De eerste keer was 10 jaar geleden. Mycoplasma werd in mijn bloed gevonden na klachten van vermoeidheid, geen kracht meer, geen eetlust, vermageren, ect. toen is alles begonnen.
Het mycoplasma beestje werd stelselmatig teruggevonden in mijn bloed, maar de huisdokter vertelde er even stelselmatig bij dat het ook wel om een 'vals positief resultaat' kon gaan. Nuja, het ging na een tijdje ook altijd weg, dus ik ondernam niks anders.
Na enkele jaren werd antibiotica nodig, en testte hij me ook op vanalles. Zo heb ik echt alle mogelijke scans en onderzoeken (gastroscopie, endoscopie, hersenscan, longinhoudtest, mri, echo's van de buik, echo's van de benen, ...) ondergaan in het ziekenhuis, omdat het beestje na een 7tal jaar zich ook op mijn organen begon te zetten.

De laatste drie jaar zijn het ergst, de symptomen zijn erger maar ook de termijn om beter te worden en ik voel dat ik me steeds zwakker en zwakker voel..
De vorige keer begon het als een "lumbago" zoals de dokter van wacht toen zei (wat achteraf natuurlijk alweer het mycoplasma bleek). het kroop van mijn rug, naar mijn nek en hoofd. Toen werd alarmgeslagen dat ik misschien hersenvliesontsteking had, daarna kroop het in een paar dagen naar mijn longen waardoor ik een ernstige longontsteking kreeg.
HEEL VEEL pijn, antibiotica (gewone augmentin) en 3 maanden van diaree en misselijkheid (door de medicatie) later kwam ik er toch bovenop.
Maar mijn vaste job was ik kwijt door het vele ziek zijn.. :(

Nu heb ik ondertussen een nieuwe job gevonden die ik heel graag doe.
Maar 6 maand later is het beest er weer. Ik voelde het direct.
Het begon alweer met pijn in mijn rug, maar deze keer liet ik direct mijn bloed testen. En ja hoor... mycoplasma aanwezig.
Vandaag ben ik met mijn BICLAR ANTIBIOTICA kuur begonnen; deze zou de enige zijn die aanslaat bij dit soort beestjes.
Laten we dus hopen op het beste.

Ik heb ook het labo gebeld vandaag en echt AL MIJN BLOEDONDERZOEKEN opgevraagd.
Ik ga nu eindelijk stappen ondernemen naar een gespecialiseerde dokter in een Universitair ziekenhuis
want zo kan het niet meer...
ik ben tenslotte maar één keer in mijn leven 25 jaar
en ik heb nog een heel leven voor me.
DAt ik liefst vanal op een gezonde manier inga ...

-X- Ilona uit Gent

Gepost door: ILONA | 19-01-12

hey, ik ben ook de gelukkige met mycoplasma, al meerdere opstoten op jaar , krijgen het niet weg , wel slapend.wat ik zekers moet doen , vitaminen slikken , elke week inspuiting b12, en elk klein ziektje of groot moet ik kwijt zijn na een week , of de bacterie word weer actief. en dan kom ik best niet in contact met risicogroepen , ouderen , zieken herstellende operatie en kankerpatienten , want geef ik die bacterie mischien door , want mensen met een hoge imuniteit aanvaarden die bacterie niet zo snel , maar mensen met lage wel. en dan start weer zware antibiotica , en de kwaaltjes , moe , hoesten de gekende griepachtige sympoten , moeilijk ademen , spierpijnen , enz.... hoop dat die verdoemde bacterie eens dood gaat ipv slapen , maar begin de sympotonen te kennen, en er begint dan een alarm signaaltje te gaan , , dus door daar rekening mee te houden , viaminen en b12 , en niks langer dan een week te laten aanslepen is het heel doen baar , heb van vriend gehoord die voor arts studeerd dat zonlicht ook heel goed is om u immuniteiet aan te sterken , en die ging nu eens opzoeken of kunst zonlicht (zonnebank) bv ook goed zou zijn , hou jullie op de hoogte

Gepost door: gitte | 20-02-12

Heeeeeeeej iedereeen ik wens jullie al sterkte ik voel me al een tydje beter! En het is bijna niet te geloven dat ik me zo goed kan voelen!

Gepost door: Chagall | 20-02-12

Na 4 maanden slijmen op te hoesten toch maar naar de dokter geweest. Omdat ik er al zo lang mee rondliep heeft hij direct een bloedonderzoek gedaan. Mycoplasma. Vooral tijdens het sporten had ik slijmen die de ademhaling serieus hinderde. Een kuur BICLAR ben ik nu gestart. Blijkbaar is deze bacterie niet gevoelig voor penicilline, waardoor de meeste antibiotica niet helpen. Biclar blijkbaar wel. In combinatie met krachtige neusdruppels (Fluimucil) heb ik 2x zoveel adem. Supergevoel.

In tegenstelling tot wat velen hier melden heb ik geen grote last van vermoeidheid. Ik kan s'morgens niet uit mijn bed, maar wie wel :p Wie weet gaat dit ook beteren, dan zou het helemaal super zijn. (Kuur is nog maar 2dagen bezig, dus het is te vroeg om er iets over te zeggen)

Gepost door: Dieter | 30-03-12

Hoi!! Na een vermoeiende winter met vele kuren antibiotica en ziek zijn werd eindelijk ontdekt dat ik eveneens mycoplasma heb. Tijdens deze periode had ik veel last van mijn longen, bijna longontsteking gehad, alle griepen die je kan bedenken, ontzettend moe en als kers op de taart een mondonsteking. Op het laatste was 5 weken aan een stuk ziek en kon ik door de mondsontsteking niet meer eten, enkel een beetje vloeibaar. Na een tijdje is het beginnen te beteren (3 maanden loopbaanonderbreking genomen) en ben ik terug beginnen sporten. Nu voel ik me terug ontzettend moe, ademhalingsmoeilijkheden, keelpijn...ik begin te vermoeden dat de beestjes weer wakker zijn. Een doktersbezoek zal niet lang meer op zich wachten....
aan alle lotgenoten, veel sterkte!!!

Gepost door: Vieke | 06-05-12

Hoi!! Na een vermoeiende winter met vele kuren antibiotica en ziek zijn werd eindelijk ontdekt dat ik eveneens mycoplasma heb. Tijdens deze periode had ik veel last van mijn longen, bijna longontsteking gehad, alle griepen die je kan bedenken, ontzettend moe en als kers op de taart een mondonsteking. Op het laatste was 5 weken aan een stuk ziek en kon ik door de mondsontsteking niet meer eten, enkel een beetje vloeibaar. Na een tijdje is het beginnen te beteren (3 maanden loopbaanonderbreking genomen) en ben ik terug beginnen sporten. Nu voel ik me terug ontzettend moe, ademhalingsmoeilijkheden, keelpijn...ik begin te vermoeden dat de beestjes weer wakker zijn. Een doktersbezoek zal niet lang meer op zich wachten....
aan alle lotgenoten, veel sterkte!!!

Gepost door: Vieke | 06-05-12

Hoi!! Na een vermoeiende winter met vele kuren antibiotica en ziek zijn werd eindelijk ontdekt dat ik eveneens mycoplasma heb. Tijdens deze periode had ik veel last van mijn longen, bijna longontsteking gehad, alle griepen die je kan bedenken, ontzettend moe en als kers op de taart een mondonsteking. Op het laatste was 5 weken aan een stuk ziek en kon ik door de mondsontsteking niet meer eten, enkel een beetje vloeibaar. Na een tijdje is het beginnen te beteren (3 maanden loopbaanonderbreking genomen) en ben ik terug beginnen sporten. Nu voel ik me terug ontzettend moe, ademhalingsmoeilijkheden, keelpijn...ik begin te vermoeden dat de beestjes weer wakker zijn. Een doktersbezoek zal niet lang meer op zich wachten....
aan alle lotgenoten, veel sterkte!!!

Gepost door: Vieke | 06-05-12

Hallo,ik snap u volledig! je moet weten deze ziekte zal altyd te zien zijn in u bloed! je kan je eventjes goed voelen!
Maar de ziekte kan ineens terug optreden!
Je mag niet te veel aan stress en oververmoeidheid lijden,want dat wakkert je immunsysteem op! succes!!!

Gepost door: Chagall | 06-05-12

Hallo,ik snap u volledig! je moet weten deze ziekte zal altyd te zien zijn in u bloed! je kan je eventjes goed voelen!
Maar de ziekte kan ineens terug optreden!
Je mag niet te veel aan stress en oververmoeidheid lijden,want dat wakkert je immunsysteem op! succes!!!

Gepost door: Chagall | 06-05-12

ik ben een meisje van vijftien, ik heb nu al een jaar lang een mycoplasmabacterie. . ik ben de afgelopen dagen weer flink ziek er van geweest. het begon ermee dat ik een longontsteking kreeg. het was een zware en met gewone antibiotica ging het niet over. er zijn vele bloedtesten gedaan. uiteindelijk kwam dit eruit. ja en nu? was het eerste wat ik dacht ik kon nog maar halve dagen naar school. na een tijdje ging het steeds beter. ik had er graag medicijnen voor gehad. maar helaas zijn die er niet. ik ging weer hele dagen naar school en bouwde mijn leven weer langzaam op. totdat ik weer helemaal instort. dat probleem blijf ik maar houden. steeds weer je leven opbouwen en je ligt weer een week doodmoe op de bank. ik heb veel last van hoofdpijn erbij en opgezette klieren. samen met onstekingen in mijn gewrichten. die longontsteking heb ik inmiddels al vier keer dit jaar gehad. ik hoop dat ik een beetje dingen heb kunnen vertellen anderen met dit probleem veel sucses ermee!

Gepost door: chantal | 19-06-12

Jupse, ik ben tom en ik kan ervan meeklappen, mycoplasma heb ik sindskort voor de eerste keer ben 27jaar oud en heb dit nog nooit ervaren, woensdag halverwege de week begon ik plots te zweten, dan nadien koude rillingen, zeg bij mezelf 3 dagen en het is over, maar neen hoor, dag erna kon ik niks meer ruiken, tegen de avond begon ik hevig het snot te krijgen, en nadien ook die zware hoestbuien, terwijl er niks van slijmen wou komen, het is alsof er iemand met een pluimpje binnen in kriebelt en plots zware hoestbuien tot op het laatste daarvan moet ik haast braken, aldus men hart ver uitspugen dat het zo erg is, goed ja terug maandag fris begonnen denkend het is over, terug halverwege de week, 2de x moeten bellen naar baas, sorry baas, helaas, 2de x naar dokter, toen werd vastgesteld dat ik mycoplasma heb, ik neem nu paracodine, biclar en rhinotabs, ik heb soms redelijke hoestbuien nog, mss dorrdat de medicatie het virus dwingt te vertrekken...
maar heb het nu al een volle week, en nog steeds hoestbuien, 1 +punt ik kan weer ruiken wat de vrouw kookt van eten, drest heb ik nog allemaal, ik dacht eerst dat ik doodging het eerste moment, ook doordat ik dit 1ste x meemaak met deze bacterie, ja een mens zou beginnen denken...
ik wens alle mensen die dit mycoplasma voorhebben, veel sterkte toe tis een zwaar moment om ervan af t geraken, door de hoestbuien word je buik continu samengetrokken of alles errrond, niet fijn, zeker als je net gegeten hebt, MVG

Gepost door: Tom | 22-06-12

Hallo, het probleem met die mycoplasma is dat het inderdaad stilletjes blijft sluimeren. Ik voelde me beter na een antibioticakuur dus dacht ik er terug tegenaan te gaan. Maar bij vermoeidheid /stress of overbelasting flakkert deze bacterie/virus terug op. Voor mijn antib.kuur had ik een gehalte van 27 in mijn bloed, nu is het nog 24. Nog veel te veel als je weet dat het max.9,9 mag zijn. Ik weet nu dus dat ik moet proberen om verder aan te sterken en mijn immuumsysteem op te bouwen voor ik terug mijn activiteiten hervat. Voor mij is plotse extreme vermoeidheid een voorteken om het rustiger aan te doen.

Weten jullie misschien hoeveel het mycoplasmagehalte is in jullie bloed?

Veel beterschap,
Vieke

Gepost door: Vieke | 23-06-12

hallo,mijn zoontje is op 3 weken tijd 2 keer opgenomen met longontsteking,nu zijn we voor de 2 de keer hier in het ziekenhuis en ze hebben in zijn bloed ondekt dat hij een mycroplasma longontsteking heeft,ik vraag me af of ze er vorige keer over gezien hebben en dat hij nu nog ziek,er is ,hij kreeg3 weken geleden voor zijn broncho pneumonie augmentin en nu biclar siroop voor die mycoplasma,grtj

Gepost door: natacha | 30-06-12

Hmmm, dit is een pijnlijke blog, maar ook wel steunend en leerrijk.
Een dikke maand geleden werd ik ziek (koorts en rillen zoals ik hierboven heb gelezen); een griepje dacht mijn dokter. Maar het bleef aanslepen, dus vroeg ik de dokter mijn bloed te onderzoeken. Eerst zochten ze naar virussen, niets te vinden. Dan naar bacterieën, niets te vinden. En dan was mijn dokter gelukkig wel bij de pinken en bestelde een extra test op mijn bloed: het bleek mycoplasma.
Ik slikte braafjes de drie tabletten die me werden voorgeschreven (kan me de naam niet herinneren), maar een echt spectaculaire verbetering merkte ik eigenlijk niet. En nu nog voel ik me niet de oude: nog steeds gevoelige longen waardoor ik bij de minste inspanning lig te hoesten, hoofdpijn en die verdomde vermoeidheid. Vroeger lukte het me haast niet om 8u aan een stuk te slapen (door een rugprobleem), maar nu voel ik me nog niet uitgeslapen na 9 of 10u slaap...
Een half jaar geleden heb ik al eens een longontsteking gehad en nu begin ik te denken dat het toen misschien al die mycoplasma was die nu terug is opgeflakkerd.
En als ik dat hier allemaal lees, begin ik wat bang te krijgen dat het best wel lang zou kunnen aanslepen, maar ik ga proberen positief te zijn vanuit de opvatting dat de kracht van de geest alles kan genezen. Hopelijk...
Misschien toch nog eens een bloedonderzoekje laten doen...
Veel moed aan alle mensen die dezelfde diagnose te horen krijgen!

Gepost door: elle | 10-10-12

@ Elle: Biclar is de enige antibitoca die effectief werkt op mycoplasma. Een tijdje geleden heb ik al eens gepost, toen zat ik aan nr 7. Op 8 jaar tijd heb ik 14 mycoplasmadiagnoses gehad. Ik ben er niet bang van, het is vooral vervelend om altijd zo moe te zijn. Soms ben ik er ziek van, soms merk ik er bijna niets van. na een antibioticakuur voel ik me steeds terug opknappen. Jammer genoeg komt het steeds weer terug... Je moet er geluk mee hebben. Ik ken iemand die het 3x gehad heeft en toen nooit meer. Ik ken iemand die een hardnekkige (4 kuren antibiotica achter elkaar) gehad heeft en daarna ook nog maar 1 of niet meer... Ik heb wel geleerd dat als iemand van ons het heeft, of weet dat je vatbaar bent. Om toch even uit de buurt te blijven. Het is dan niet altijd besmettelijk, maar ik vermijd het toch liever...

Gepost door: KuikenK | 13-10-12

Hallo, ik ben ook een van de gelukkige mensen met mycoplasma; vorige maand Biclar antibioticum genomen en het is niet weggegaan. Voel me altijd heel erg moe; ik slaap nochtans veel maar vermoeidheid gaat nooit weg. Ik ga gewoon werken, kan mijn aandacht bij werk houden maar zit met dat constant moe gevoel. terug bloedname laten doen en nog altijd positief getest op mycoplasma. Dokter wilt nieuwe antibioticakuur opstarten, waar ik persoonlijk erg tegenop zie... had al last van die biclar pillen. Ook gelezen op internet dat dit nauw in verband staat met cvs... hopelijk heb ik dit niet; ben echt wel bang. Is trouwens niet eerste keer dat ik mycoplasma had; had dit vorig jaar en jaar voordien ook wel. Ook indruk dat dit in winter meer opkomt dan in de zomer; dan voel ik me vaak fitter. Is er geen eenduidige methode/ medicatie om hiervan af te geraken?

Gepost door: A.K | 19-01-13

Ik moet bekennen dat ik me intussen veel beter voel (op een verkoudheid na). In december ben ik terug ziek geworden: griep en angina tegelijk. Ik heb toen gevraagd terug bloed te nemen omdat ik me tot dan nog steeds heel moe voelde. Bij de uitslag bleek er geen mycoplasma meer in mijn bloed te vinden te zijn. De dokter zei toen ook dat het echt wel een hele tijd (maanden) kan duren eer je herstelt van zo'n mycoplasma infectie. Nu gewoon hopen dat het niet terug komt.
Het is alleszins wel duidelijk dat mijn afweer heel zwak is (ik ben om de paar maanden ziek) en ik heb zo'n vermoeden dat mycoplasma vooral mensen met een zwakke afweer te grazen neemt...
Aan A.K.: niet bang zijn, dat heeft geen zin. Het is beter hoopvol te zijn. Ik ben ook al vaak bang geweest van CVS, maar dan denk ik "is bang zijn niet de zekerste manier om het te krijgen?". Nee, we zouden beter hoopvol en positief zijn.

Gepost door: elle | 27-01-13

hallo, ik ben sinds gisteren teweten gekomen dat mijn oudste dochter van 10j mycoplasma geeft. samen met de dokter hadden we besloten om een bloed onderzoek tedoen omdat ze zwak , vermoeid werd en telkens bijkomende klachten kreeg na het starten met een lang aanhoudende hoge koorts ( wel 5 dagen ), echte zware hoest met piepen en geen eetlust . de koorts is voorbij en we zijn vandaag gestart met de antibiotica azythromyicine en zitromax deze moeten ze 3 dagen nemen. mijn 2 de dochter van 8j heeft nu ook diezelfde zware hoest en langdurige hoge koorts. en start nu ook met antibiotica.Mijn vraag is zou ik ook haar bloed laten controleren? ten 2de mijn dochter van 10j danst en doed aan wedstrijd dansen moet ik mij al voorberijden dat de kans bestaat dat dit voor haar te zwaar zal worden of mogen we toch hopen dat ze al die intensieve trainingen wel terug aan zal kunnen? Na al dit te lezen weet ik niet meer wat ik er moet van denken en word ik wel bezorgd om hun toekomst. ik heb ook nog een dochtertje van 6 en hoop dat zij nu niet ziek word ook. graag lees ik jullie meningen hier omtrend.

Gepost door: heidi | 20-02-13

@ A.K, jammer genoeg is er geen eenduidige methode om er voorgoed vanaf te geraken, die zou ik al met beidde handjes gegrepen hebben als die er was. Niet bang zijn, en ik zou de antibioticakuur toch aangaan. Een vriendin van mij heeft een hardnekkige gehad en moest 4 biclar-antibioticakuren na elkaar voor ze hem kwijt was. Waar ik mee wil zeggen, de hoeveelheid antibiotica en de symptomen varieren.

@ Elle, De vermoeidheid kan inderdaad nog weken blijven hangen. Ik begin ook te denken dat het weerstandsgebonden is. Mijn weerstand is nihil door al die antibiotica telkens. Na 8 jaar minsten 2x per jaar antibitoica voor mycoplasma, reken daar het gewone ziek zijn en de 2x instant tandpijn antibiotica na het onzenuwen bij... Maar je kan niets anders doen dan luisteren naar je lichaam, het de nodige rust gunnen en proberen om een weerstand op te bouwen.

@Heidi: De hoest en de koorts kunnen ook los staan van de mycoplasma. Als je echt twijfelt kan je bij je andere dochters ook een bloedonderzoekje laten doen. Ik zou me nog niet teveel zorgen beginnen maken over de toekomst van je kinderen omtrent deze mycoplasma. Ikzelf heb de pech dat het mij zo achtervolgt, (ik ben dan ook eentje met alle 'speciallekes', volgens mij ontwikkel ik mijn persoonlijke varianten), maar ik ken genoeg mensen die het slechts 1, 2 of 3 x gehad hebben en dan nooit meer.

Gepost door: Greet (alias Kuikenk) | 10-03-13

Lap, heb het ook, ben al sinds 19/02 thuis met ziekte, had in het begin veel last van vermoeidheid en pijn rond hart/longen.
@Kuikenk, je spreekt over tandpijn, is dat ook door de mycoplasma?

Ik vind het vervelend dat dit trager geneest dan verwacht, ik had gedacht en zeker met de antibiotica dat dit veel sneller zou voorbij gaan, kan toch niet hele dagen in de zetel liggen, want blijkbaar met te rusten geneest.

Wou even meegeven dat het beu is en tegensteekt!

Gepost door: Yvonne | 12-03-13

@ Yvonne: nee die tandpijn had niets te maken met de mycoplasma. Ik heb 2 tanden moeten laten ontzenuwen en daarom moest ik antibiotica nemen.

Het is inderdaad beu en het steekt enorm tegen. Ik heb het ook weer zitten... Ik ben het dan ook kotsbeu. Antibiotica en slapen, slapen, slapen. De antibioticakuur duurt normaal 5 dagen, maar de vermoeidheid kan nog enkele weken blijven hangen. Rusten is de boodschap, en slapen wanneer ge voelt da ge moet slapen... Mijn slaappatroon is dus al helemaal om zeep en ik slaap en ben wakker op de meest onmogelijke uren..

Veel beterschap!

Gepost door: Greet (alias Kuikenk) | 16-03-13

Feiten:
Antibiotica helpt niet echt tegen mycoplasma. Dit komt omdat mycoplasma in de cellen zit in tegenstelling tot normale bacteriën. Daardoor zijn ze veel beter afgeschermd tegen antibiotica.

Volgens mij:
Het beste is gewoon uitzieken en als het echt niet verbeterd, dan kan je eventueel een dokter raadplegen.

Gepost door: Jonas | 21-05-13

Kreeg voor het eerst mycoplasma een 10 tal jaar geleden. Verder altijd longontstekingen bijna om de drie maand met de nodige ongemakken vermoeidheid, hevige hoestbuien vermageren en alle soorten antibiotica. Soms kliniek en soms thuis. Hield er beschadigde longen aan over en hartritmestoornissen. Dacht een sprak over mycoplasma maar daar deden ze geen onderzoek naar.Door de verminderde weerstand krijg ik al bijna een jaar immunoglobuline toegediend via baxter, en dit om de drie weken in de dagkliniek. Toch kreeg ik een paar longontstekingen. Tot ik vorige week met hevige pijn in de longen en behoorlijk ziek in de spoedopname geraakte.....Daar ontdekte men mycoplasma bij bloedafname.Met een kuur van BICLAR UNO gaat het al een heel stuk beter. een tip zorg en luister goed naar je lichaam en vraag indien nodig zelf een bloedonderzoek. MYCOPLASMA kan je niet zien op een longfoto. My

Gepost door: myriam moortgat | 24-06-13

Kreeg voor het eerst mycoplasma een 10 tal jaar geleden. Verder altijd longontstekingen bijna om de drie maand met de nodige ongemakken vermoeidheid, hevige hoestbuien vermageren en alle soorten antibiotica. Soms kliniek en soms thuis. Hield er beschadigde longen aan over en hartritmestoornissen. Dacht een sprak over mycoplasma maar daar deden ze geen onderzoek naar.Door de verminderde weerstand krijg ik al bijna een jaar immunoglobuline toegediend via baxter, en dit om de drie weken in de dagkliniek. Toch kreeg ik een paar longontstekingen. Tot ik vorige week met hevige pijn in de longen en behoorlijk ziek in de spoedopname geraakte.....Daar ontdekte men mycoplasma bij bloedafname.Met een kuur van BICLAR UNO gaat het al een heel stuk beter. een tip zorg en luister goed naar je lichaam en vraag indien nodig zelf een bloedonderzoek. MYCOPLASMA kan je niet zien op een longfoto. My

Gepost door: myriam | 24-06-13

Beste is one, ozone therapie of barometric chamber. De afweer moet versterkt worden. Met antibiotica kuren krijgt je het niet weg, het komt terug.

Gepost door: Kat | 04-10-13

Sinds het begin van dit jaar ben ik al heel moe, steeds opnieuw stak ik het op te veel werk voor school. Maar in de grote vakantie bleef de vermoeidheid aanslepen. In september verergerde het zo erg dat ik enkel maar uit mn bed kwam om te eten. Bewegen lukte niet meer, na nog geen 5 min fietsen zweette ik als een paard, trilde ik op mn benen, ademde ik heel erg zwaar alsof ik te weinig lucht had en was ik extreem duizelig.
De dokter stelde mycoplasma vast. Een biclar antibioticakuur en ik zou er wel vanaf zijn, als het niet verbeterde moest ik terug. Vanaf dag 7 van de kuur ging het stukken beter met mij en dacht ik dat het gedaan was, ik was nog lichtjes moe maar het academiejaar was ook net gestart.
Na 2 weken alweer bijna even moe, ik moest mezelf slepen naar de hoorcolleges en viel daar regelmatig in slaap. Opnieuw naar de dokter en een maand lang arytromycine antibiotica nemen, samen met een vitaminekuur. De witte pelletjes die korstjes vormden in mn haar bleek een soort acne te zijn in het haar veroorzaakt door mycoplasma. Hiervoor moest ik cortisone-emulsie op de plaatsen smeren. Ook de pijn aan mn scheenbeen en last van gewrichten bleek daarvan, die sleepten ook al van het begin van het jaar aan.
Nu nog 2 dagen en ik ben klaar met mijn maand antibiotica, morgen opnieuw naar de dokter, aangezien ik goede maar dan ook zeer slechte dagen heb, waarbij ik net terug bij af ben. Verder vergeet ik zeer veel en ben ik voortdurend verstrooid, ook mijn kaakgewricht heeft deze week enkele dagen zeer gedaan, en nu heb ik extreme last van mijn schoudergewricht al een hele week. Verder ook nog vaak zwart voor de ogen en zodanig duizelig dat ik niet meer recht kan lopen, en af en toe hartkloppingen. Al denk ik dat dit laatste door het lang nemen van de antibiotica komt.
Veel succes allemaal, ik weet het kan zwaar zijn, maar we komen er wel uit!

Gepost door: Maxime | 14-11-13

Hoi medegenoten,sinds de mycoplasma en lyme wat getemperd zijn heb ik enorm last van zona....
Wie onder jullie lijdt ook aan de hevige koortsblazen en zona? tips?

Gepost door: chagall | 08-05-14

Hoi Chagall,

Sinds Mycoplasma bij mij werd vastgesteld (enige jaren geleden en zit nog steeds in mijn lichaam met ups en downs) heb ik ook last van koortsblazen. Deze had ik voordien nooit gehad. Bij vermoeiende periodes komen deze te voorschijn ;-(

Buiten de zalfjes vd apotheek die je kan beginnen smeren bij het voelen van een pijnlijke lip kan je er weinig aan doen denk ik.

Groetjes

Gepost door: Vieke | 10-05-14

hoii vieke is verschrikkelijk maar dit vindt ik nog niet de ergste symptomen van mycoplasma en de lyme. zalfjes werken al niet meer :(
Vermoeiende periodes zijn er natuurlijk wel vaak

Gepost door: chagall | 11-05-14

hallo
ik heb het nu ook zitten spierpijn blaffende hoest daverende kou en dan weer kletsnat zweet koppijn gans mijn vel doet pijn mijn lief heeft mij laten zitten omdat ze
snachts niet kon slapen van mijn geblaf mijn werk ben ik ook kwijt omadt ik smorgens niet uit mijn bed graak biclar helpt geen reet honing een beetje tegen het geblaf en dan nog nu komen ook nog al mijn tanden los heb er al een uitgesnokt de rest volgt ik zou overal slapen en geraak met moeite 100 m te voet ver volledig buiten adem we komen er wel uit zeker

Gepost door: pauleo | 26-09-14

hoi allemaal,
ik liep al bijna 10 jaar rond met een nare, onbekende ziekte, afgelopen vrijdag is bij mij eindelijk mycoplasma geconstateerd. had eindelijk een dokter gevonden die verder keek dan zijn neus lang is. bij mij zet de ziekte zich uit in steenpuisten/fistels ter hoogte van mijn lies en oksels. de dokter wist me te vertellen dat het enkel te bestrijden is met Biclar uno. dit 40 dagen lang te nemen en zeker geen enkel over te slaan. ik ga er dinsdag 28 oktober mee beginnen. de dokter wist me wel te zeggen dat dit geen virus is, geen bacterie, maar gewoon een beestje dat zich voedt met mijn energie. een energievreter dus. en ook dat dit iets is wat in de lucht hangt, en dus iedereen ten alle tijden kan krijgen (of terug krijgen).

Gepost door: claudia | 19-10-14

Dag iedereen,

ergens een 'opluchting' te lezen dat er mensen zijn met gelijkaardige klachten, maar jammergenoeg zitten de meesten van julile ook een beetje in een sukkelstraatje en is er een pasklare oplossing.
Vorig jaar voelde ik me al vaak moe (fysiek), weinig kracht, zelden echt ziek maar nooit in topvorm. In april dit jaar 'uw mycoplasma is twijfelachtig'. In de zomer moet het beter geweest zijn, maar in het najaar weer enkele maanden hetzelfde en nu zelfs af en toe echt ziek, periodes ertussen absoluut niet fit. Nooit uitgeslapen voelen, weinig tot niet sporten, vaak thuis zijn (je rustig houden) en geen beterschap merken. frusterend. In oktober en begin december bloed getrokken: mycoplasma is nu helemaal niet goed. doorgestuurd naar UZ Gent, afspraak begin maart'15.. afwachten ondertussen, en hopelijk betert het vanzelf wat.. sterkte aan iedereen. Tim

Gepost door: Tim | 22-12-14

Dag iedereen,

ergens een 'opluchting' te lezen dat er mensen zijn met gelijkaardige klachten, maar jammergenoeg zitten de meesten van julile ook een beetje in een sukkelstraatje en is er een pasklare oplossing.
Vorig jaar voelde ik me al vaak moe (fysiek), weinig kracht, zelden echt ziek maar nooit in topvorm. In april dit jaar 'uw mycoplasma is twijfelachtig'. In de zomer moet het beter geweest zijn, maar in het najaar weer enkele maanden hetzelfde en nu zelfs af en toe echt ziek, periodes ertussen absoluut niet fit. Nooit uitgeslapen voelen, weinig tot niet sporten, vaak thuis zijn (je rustig houden) en geen beterschap merken. frusterend. In oktober en begin december bloed getrokken: mycoplasma is nu helemaal niet goed. doorgestuurd naar UZ Gent, afspraak begin maart'15.. afwachten ondertussen, en hopelijk betert het vanzelf wat.. sterkte aan iedereen. Tim

Gepost door: Tim | 22-12-14

Dag iedereen,

ergens een 'opluchting' te lezen dat er mensen zijn met gelijkaardige klachten, maar jammergenoeg zitten de meesten van julile ook een beetje in een sukkelstraatje en is er een pasklare oplossing.
Vorig jaar voelde ik me al vaak moe (fysiek), weinig kracht, zelden echt ziek maar nooit in topvorm. In april dit jaar 'uw mycoplasma is twijfelachtig'. In de zomer moet het beter geweest zijn, maar in het najaar weer enkele maanden hetzelfde en nu zelfs af en toe echt ziek, periodes ertussen absoluut niet fit. Nooit uitgeslapen voelen, weinig tot niet sporten, vaak thuis zijn (je rustig houden) en geen beterschap merken. frusterend. In oktober en begin december bloed getrokken: mycoplasma is nu helemaal niet goed. doorgestuurd naar UZ Gent, afspraak begin maart'15.. afwachten ondertussen, en hopelijk betert het vanzelf wat.. sterkte aan iedereen. Tim

Gepost door: Tim | 22-12-14

Dag iedereen,

ergens een 'opluchting' te lezen dat er mensen zijn met gelijkaardige klachten, maar jammergenoeg zitten de meesten van julile ook een beetje in een sukkelstraatje en is er geen pasklare oplossing.
Vorig jaar voelde ik me al vaak moe (fysiek), weinig kracht, zelden echt ziek maar nooit in topvorm. In april dit jaar 'uw mycoplasma is twijfelachtig'. In de zomer moet het beter geweest zijn, maar in het najaar weer enkele maanden hetzelfde en nu zelfs af en toe echt ziek, periodes ertussen absoluut niet fit. Nooit uitgeslapen voelen, weinig tot niet sporten, vaak thuis zijn (je rustig houden) en geen beterschap merken. frusterend. In oktober en begin december bloed getrokken: mycoplasma is nu helemaal niet goed. doorgestuurd naar UZ Gent, afspraak begin maart'15.. afwachten ondertussen, en hopelijk betert het vanzelf wat.. sterkte aan iedereen. Tim

Gepost door: Tim | 22-12-14

Bij mijn dochter werd ook mycoplasma vastgesteld;
Kan iemand me vertellen op welke manier het bestreden kan worden.
Ik lees over antibiotica maar lees verschillende namen en meningen.
Welke specialist in welk ziekenhuis weet hier een oplossing voor?
Dankjewel

Gepost door: Ann 26/12/2014 | 26-12-14

Ann,

Ik ben hout aan het vasthouden en nu na een keer of 15 op een jaar of 10 nu een jaar mycoplasmavrij. Ik was telkens het beste gebaat met de biclar antibioticakuur. Dan voelde ik mij een week na die kuur een beetje opknappen. Ik bleef wel nog een tijdje moe, maar stilaan beterde dat ook wel. Mijn huisarts zegt dat je meer dan antibiotica nemen niet kan doen daaraan, ik zelf heb geen specialisten gevonden daarover

Succes met je dochter, hopelijk is ze er snel vanaf en blijft het eenmalig! (zo ken ik er ook genoeg, die het slechts 1x gehad hebben, dus geen paniek)

Gepost door: Greet | 30-12-14

En opnieuw is het pijnlijk dit allemaal te lezen. Ik besloot nog eens te komen kijken na de laatste posts van Ann en Greet... Twee jaar geleden heb ik hier gepost dat ik het ook zitten had. Paar maanden erna heb ik gepost dat het in orde leek te komen.
Nu heb ik in september terug een mycoplasma-infectie gehad. Eerst antibiotica gekregen tegen een bacteriële infectie aan de luchtwegen, maar dat werkte niet. Het was toen al mijn derde doktersbezoek en toen heb ik gevraagd bloed af te nemen en naar mycoplasma te zoeken. Bij de uitslag zei de dokter dat ze inderdaad mycoplasma vonden in mijn bloed, maar dat het niet zeker is dat dat van de vorige keer kwam of een nieuwe infectie was... Ik kreeg alleszins wel weer andere antibiotica (ondertussen moest ik ook de eerdere antibiotica helemaal uit nemen "voor de zekerheid"), maar het duurde weer weken eer ik me beter voelde. Het voelt frustrerend: ik weet dat ik een slechte afweer heb en dan moet ik weer ladingen antibiotica nemen die m'n immuunsysteem nog meer ondergraven. En dan is het niet eens zeker dat het om een nieuwe infectie ging (hoewel het wel degelijk zo voelde; extreem moe en diepe vaste hoest).

Hoe hebben de dokters nieuwe mycoplasma-infecties vastgesteld bij de anderen hier op de blog die al meerdere infecties hebben gehad?

Gepost door: elle | 31-12-14

Vieke,

Sindskort hebben ze vastgesteld dat ik hier ook aan lijdt. Ik herken me in jouw verhaal. Heb je nu nog steeds de vermoeidheid. Ik ben 35j en zou graag nog een tweede kindje willen. Maarik twijfel of dit wel een goede beslissing zou zijn.

Valerie

Gepost door: valerie | 04-01-15

Ann

kop op

Gepost door: valerie | 04-01-15

De eerste week had ik keelpijn en het snot , dokter heeft een lichte medicatie gegeven . Tweede week Snot , al mijn tanden deden pijn en kriebelhoest . Weer dokter niets aan longen te horen terug lichte medicatie. Derde week werd gek van die kriebelhoest kon niet slapen elke keer ik me neerlegde . Hoestbuien tot en met , naar de dokter antibiotica. Vierde week Nog kriebelhoest , door te hoesten buikspier gescheurd. Was op had heel die weken bijna niets geslapen . Vijfde week plakken laten nemen van de Thorax en sinussen resultaat longontsteking + resultaat bloed bacterie Mycoplasma. Had die weken helemaal geen koorts. Zware antibiotica gekregen en siroop met codeiine . Nu binnen 10 dagen terug plakken laten nemen en bloed laten trekken. Als het niet beter is, moet ik opgenomen worden.

Gepost door: Heidi | 05-01-15

VERGEET NIET DAT ANTIBIOTICA JE LICHAAM TOTAAL VERZWAKKEN EN OOK DE GOEDE BACTERIEEN DODEN.

Gepost door: an | 05-02-15

Hoi mede lotgenootjes,

Ik ben ook geveld door dit vieze beestje , geschenkje van op mijn werk , iemand dat in mijn gezicht had gehoest , begon zoals bij jullie met lichte hoest , wisselende koorts , ik dacht ben goed verkouden maar na 4 weken hoesten was ik zooo moe , kon niet meer , ik was op , net platgewalst , ben naar de dokter geweest , sputumstaal en bloedstaal bevestigde mycoplasma pneumonie, was behoorlijk ziek , hoestte me te pletter , kreeg een kuur antibiotica zytromax , puffer voor als ik het moeilijk had , zelf ben ik ook aromatherapeute en ben ook gestart met het in huis verdampen van tea tree etherische olie , is zeer sterk ontsmettend , anti bacterieel , anti viraal , echt een wondermiddeltje , doe dit om je huis fris te houden voor je mede huisgenoten dood alle beesten , ook heb ik een borstolie gemaakt met verschillende etherische olieen in die ik op de borststreek (longen) inmasseerde, en nam ik dagelijks een warm bad met tea tree (max.15) je knapt er echt vanop, je zweet nadien goed.Het zijn middeltjes ter ondersteuning die helpen en ik graag met jullie wil delen .Van een bevriende imker kreeg ik bijenpollen die ik dagelijks nam s'morgens 1eetlepel in yogurt , ze helpen je immunsysteem terug op te krikken want dat heeft een zware opdoffer gehad, bevatten zeer veel vitaminen ed , ik kreeg ook propolis (reeds gekend van de oude Grieken ) 1koffielepeltje ook s'morgens is zeer goed voor de luchtwegen en je immunsysteem en vermits we daar zwak aan zijn is het goed dit vanaf begin november tot eind april te nemen , gedurende de koudere maanden .kijk maar eens op Google naar tea tree , bijenpollen ed .voor de mensen die last hebben van ontstekingen in de mond , gorgel met water en een paar druppels tea tree in , NIET binnenslikken!!! Maar uitspuwen . En van een kruidenvrouwtje kreeg ik longkruid , daar moest ik thee van trekken , zoals ik zei het zijn geen wondermiddelen maar ze helpen zeker wel . Verder veel rusten en luisteren naar je lichaam . Ik hoop dat jullie wat aan mijn middeltjes hebben gehad en dat we in de toekomst gespaard blijven van dit vies beestje ,

Veel liefs,
Ladybug

Gepost door: Ladybug | 21-03-15

De commentaren zijn gesloten.