30-11-06

Donder-Dag

Wat een dag. Echt een Donder-Dag. Met occasionele bliksem. Net nog op een stadsritje van amper een paar kilometers letterlijk 3 keer net-geen-ongeluk. Hartstilstand. Al dan niet eigen schuld dikke bult. Met het onvermijdelijke gefoeter van mijn kant. Met mijn C naast mij. Ze kon mijn commentaar maar matig appreciëren .

Anyway, ik ben bijzonder blij dat ik veilig en wel thuis ben. En in alle rust wat op dit klavier kan tokkelen. Zonder veel verdere schade. Hoop ik toch. De dag is voorbij. Thank God for that. Morgen een frisse start, een nieuwe dag. Die alleen maar beter kan gaan. The only way is up, he. Goh wat ben ik mezelf moed aan het inschrijven . Straks ga ik het nog zelf geloven
Nog een pluspunt : morgen is vrijdag ! Hiep hiep hoera ! En na vrijdag komt zaterdag en dan zondag. Stel je voor.  Wat een weelde, wat een overvloed. Het kan slechter.
Kijk eens aan, ik zie het leven alweer een beetje rooskleuriger in. Waar een blog al goed voor is. Een opluchthoekje, volgens mijn maatje Beowolf. Ha, nu weet ik ook waarom hij zijn geschrijf zo doopte. Al had ik er liever nooit proefondervindelijk achtergekomen.

Leeg. Ik ben leeg. Op. Zoals de koekskesdoos van mijn meme die uiteraard altijd op een ongelegen moment leeg was. Als ik er met grote kinderogen in keek. Ook al zei ze dat ze leeg was, ik geloofde het pas als ik met eigen ogen zag. In die oude blikken doos die op veilige hoogte voor kinderhandjes op de hoogste plank van de keukenkast stond.
Leeg ook zoals je je kan voelen als je heel erg hard gestudeerd hebt voor een examen en ondanks al je ijver, vlijt en goede wil je heel erg aanvoelt dat het niet genoeg was. Dat je het niet zult halen. Onvoldane leegte. Vol-ledig.

Zo heb ik blijkbaar ineens opnieuw iets helemaal anders geschreven dan ik had bedacht. Ik ben alleen mijn gedachten gevolgd. Nu volg ik mijn C. We call it a day. Slaapwel.

21:42 Gepost door (Lost) Soul in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

29-11-06

Merci beaucoup !

Jaja een woord van dank aan u, iedereen die reageerde of mailde op mijn Mycoplasma-oproepje van gisteren. Ik ben ondertussen enigszins gerustgesteld . Het zal allemaal zo geen vaart lopen. Ondertussen heeft C de dokter gesproken, volgens hem is het inderdaad perfect behandelbaar. Hij voorspelde zelfs snelle beterschap, de medicijnen zouden heel snel moeten aanslaan.

En waarempel, jawel ! Gisteravond al, na 2 luttele pilletjes klonk C al heel optimistisch, ze zag het helemaal zitten. Ze was de voorbije weken in al die futloosheid blijkbaar beginnen twijfelen of ze haar job nog wel graag deed. Of ze misschien uitgeblust was. Maar gisteravond ging het dus al heel wat beter.
Vanmiddag kreeg ik zowaar een net-niet jubelende mail, waarin ze schrijft hoe blij ze is van haar werkdagen, hoe hoog de verzette werk-berg al niet is en dat ze wellicht tegen eind deze week de volledige verloren (vorige) week zal hebben goedgemaakt.

Et voila, kijk eens aan : het bewijs dat onkruid niet vergaat is bij deze alweer geleverd.  

16:15 Gepost door (Lost) Soul in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Het spokende lied

Je zet de radio aan. Zonder denken. Gedachtenloos. Er klinkt een lied. Het fladdert. Het volgt de golven door de ether. Zweeft de auto in. Tot bij mij. Tot bij andere argeloze luisteraars. Zachtjes wakker wordend achter het stuur. Passief publiek. Onbewust van wat we horen. Later. Een melodie borrelt. Muziekjes in ons hoofd. Het ochtendlijk lied komt spoken. In ons hoofd.

Mijn spokend liedje vandaag is Seven seconds van Youssou N’Dour & Nene Cherry. Hieronder een flard.

It's not a second
7 seconds away
Just as long as I stay
I'll be waiting
Nothing can move us, we should be moving
from the ones who practice wicked charms
For the son and the stone
Bad to the bone
Man is not evil, even when it's born
And when a child is born into this world
It has no concept
The tone the skin is living in
(chorus)
There's a million voices
There's a million voices
To tell you what she should be thinking
so you better sober up for a second

AAAAAAAAAAAAAAAAa

 

11:14 Gepost door (Lost) Soul in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende