01-12-06

Flanel

Al twee maand praat mijn C over haar flanellen lakens. Als ik weer eens dicht bij haar kruip omdat ik het koud heb . Die eerste minuten in bed. Hoe lekker warm we het zullen hebben als het buiten koud is ! En dat is het nu net he : àls het buiten koud is. Nu, de voorbije dagen is het een ietsie-pietsie frisser buiten. Al kun je bezwaarlijk opperen dat het vriest dat het kraakt. Dat is nu net een weerstoestand is die ik vooral met flanellen lakens associeer.

Maar gisteren stoof mijn C dus naar boven. Even lakens verversen schat ! riep ze toen ik vroeg waar ze uithing. Met een glunderend koppeke vleide ze zich even later naast mij neer in de zetel. Wreed content, dat was wel duidelijk. Mijn blik vol vraagtekens werd als volgt beantwoord : ik heb de flanellekes opgelegd, want als je op de winter moet wachten ! Ze genoot er duidelijk al bij voorbaat van.

Dat het lekker warm was onder die flanellekes, is een understatement . De warmte bij het in bed stappen was nog weldadig te noemen. Ik kreeg het al gauw nog warmer, alleen al omdat C naast mij lag. Dat heb ik nog elke keer . En daar heb ik geen flanel voor nodig. Gisteren werd het dan nog veel warmer. Euh, dat had ook niks met dat flanel van doen. Rond tweeën werd ik wakker. Even dacht ik dat ik het bed uit zou drijven. Even dekbed open leggen. Frisser. Dekbed dicht. Been buiten hangen. Afkoelen. Been terug binnen. Verder slapen. Zwéten. Wakker worden. Dekbed open. Afkoelen. En zo kan ik nog even doorgaan. Maar aangezien een goed verstaander enzoverder... kan ik u dat besparen.

Maar de charme van flanellen lakens heeft duidelijk te lijden onder het weer dat begin december geen winterweer meer is. Zoveel is zeker. De flanellekes wachten vol verwachting op de vriezeman, de kerstman, schaatsen, sjaals, mutsen, glühwein, moonboots en aanverwanten. Dan zullen ook zij weer naar waarde geschat worden.

11:18 Gepost door (Lost) Soul in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

:-) het is nog niet echt het weer daarvoor hé
de winter laat op zich wachten
al moet hij voor mij niet langskomen :-)
nog een fijne vrijdag verder
groetjes

Gepost door: Borriquito | 01-12-06

ik heb mijn flanellen donsdeken nog niet opgelegd ze, ik lig pas met mijn winterdekbed in mijn bed en ik ehb pas een pyjama met lange mouwen aangedaan

en neeik raak niet in de cinema, ik ben al heel den dag aan 'tegeln voro dezen aovnd: dat moet er toch wel afkunne bij sommige idioten die te gesetteld zijn????

Gepost door: lord cms | 01-12-06

hahaha dat met die flanellekes komt mij bekent voor, hier liggen ze ook op en mijn vriend zweten dat ie doet. hihihihihi

Gepost door: catje | 01-12-06

Ze zijn wel lekker zacht ook... maar inderdaad nog wel een beetje warm! :-))) Beter nog maar even niet...moet je andere manieren zoeken om warm te worden hè...en die zijn nog véél lekkerder zacht! hahahahahahhahaaa!
Groetjessssssssssssss!

Gepost door: mizzD | 01-12-06

flanel, ik ben voor neet, neet voor koenie moet het geen winter zijn voor flanel,lekker zacht, toch te warm, naakt onder de wol is de oplossing.
koenie berlingo,die zegt 'beter in flanellen lakens dan op flanellen benen', groet

Gepost door: ridder | 01-12-06

Jawel, er zijn geen seizoenen meer, mevrouw. Enfin, in de slaapkamer maakt dat allemaal niet zo veel uit natuurlijk;-)

Gepost door: Portishoofd | 02-12-06

De commentaren zijn gesloten.