05-12-06

Strip

AAAAAAAAAAAAAAAAa

Iederéén las ooit wel Suske & Wiske. Strips zijn leuk tijdverdrijf. Als lees ik nu geen Sus & Wis meer, soms kruisen mensen je pad die wel recht uit een stripverhaal in de moderne tijd gecatapulteerd lijken. Of erger nog. Die gewoon een stripfiguur zijn. Zonder het te beseffen uiteraard.

Neem nu die vertegenwoordiger. Al een paar keer dook hij ongevraagd en onaangekondigd op. Ik kreeg hem als contactpersoon cadeau van mijn baas. Wat mij hem sowieso al met een gezonde portie wantrouwen zou doen bekijken hebben  (temeer omdat F ooit met duidelijke pret voorspelde dat hij mij zéker zou liggen), ware het niet dat ik al het "genoegen" had kennis te hebben gemaakt. Maar ik heb geen keuze. Hij vertegenwoordigt een ons door het hoofdkantoor opgelegd merk. Dus bekijken we het als een professionele uitdaging . Zoals dat dan heet.

Klein, mid 50, duidelijk geverfd gitzwart haar, klein (ik stop hem in één vloeiende beweging onder mijn oksel), bijpassend zwart snorreke, buikske van het goede leven alhoewel hij niet dik is. Tot zover de beschrijving van zijn fysiek.

Zenuwachtig met zijn ogen knipperend komt hij binnen. Op afspraak dit keer. Hij spreekt mij steevast aan bij mijn voornaam. Van de eerste keer dat hij mij zag. En ik merk dat dat mij ergert. Wat zich in absolute afstandelijkheid van mij vertaalt. En ik hem al-tijd met meneer aanspreek. Niet dat hij dat opmerkt . Hij komt over mijn desk hangen alsof we afgelopen nacht nog vurige passie beleefd hebben, gebruikt mijn voornaam in de verkleinvorm, wat mij behalve door mijn C niet zo vaak overkomt. Bij C vind ik het schattig en leuk, bij hem... Ik kan er niet tegen. Ik duw hem gauw de vergaderzaal in, terwijl hij al een verhaal afsteekt over wat hem nu toch weer is overkomen bij zijn vorige afspraak, ge gaat het niet geloven he Lost Souleke, met die hot-shot in de huppeldepup bank. I couldn’t care less. Maar ik zwijg. En tover mijn liefste glimlach tevoorschijn, mezelf ondertussen streng toesprekend braaf en geduldig te zijn, dat het in een half uurtje voorbij is.

Met mijn meest afgestreken gezicht zet ik voor de goede orde van bij het begin de krijtlijnen van het gesprek uit. Waarop hij weer een verhaal over de prehistorie wil opdissen. En ik hem vriendelijk maar beslist de pas afsnij en hem op het rechte pad zet. Of we het beknopt kunnen houden ? Want uw tijd is ook kostbaar, nietwaar meneer ? Met brede gebaren en veel gevoel voor drama dendert zijn verkooppraat verder. Hoe goed hij wel niet voor ons zorgt. Nu ben ik wel de verkoper aan het spelen he Lost Souleke, haha, maar dat mag wel eens he. Een afgemeten glimlach is zijn deel. Zijn gebaren leiden mij af. Doen ergens vaag een belletje rinkelen. Tot het mij te binnen schiet waar ze mij aan doen denken. Aan die zware stoere rappers . Yo màààààn, what’s cookin’ ? Zie je het voor je ? Krak hetzelfde.  Heel belachelijk als je de rapperstaal bij zijn gebaren denkt. Enfin, ik kan met moeite een lachsalvo onderdrukken.

Persoonlijk vond ik het toppunt van de meeting, de kers op de taart, toen hij na een ellenlange uitleg op de retorisch bedoelde vraag en waarom vertel ik je dat allemaal Lost Souleke ? na een paar seconden dramatische stilte enkel bedremmeld ik weet het niet meer kon uitbrengen.     Hi-la-risch !! 
Ik zag helemaal Theofiel voor mij, de stofzuigerverkoper uit Sus & Wis, die ook zo overdreven zijn ding deed en hopeloos belachelijk overkwam.
Na afloop van de meeting moest ik vaststellen dat ik hem mijn ergernis met heel veel plezier vergaf, daarvoor had hij mij veel te veel lol bezorgd. Al beseft hij het zelf niet.

 

 

08:29 Gepost door (Lost) Soul in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Hallo daar!!!!!! Hahaha.... dit heb ik eens met plezier gelezen se!!! Tja, als je moet luisteren heb je dat heel professioneeel opgelost!! Het is nu eenmaal een verkoper héé... maar ik herken het van als ik op vergadering soms moet of op cursus, waar je dan een hele uitgebreide uitleg krijgt van wat er allemaal gaat en moet veranderen .... terwijl je weet dat tegen de volgende vergadering er just niks is verandert!!!
De mimiek en het gedachtenspel zijn dan twee heel verschillende werelden....hahahahha!!!
Oh ja, het rare is...mijn Vrouwke heeft dat ook nie graag als iemand anders haar naam zo uitspreekt!!!
Enkel ik en een paar goede vriendinnen mogen dant van haar...
Allé, ik zen er mee weg, dikke knuffels voor jullie!!!
XXX

Gepost door: boogiepeter | 05-12-06

Hahahahaaa! Dat zal zeker een grappig half uurtje geweest zijn! Je schrijft het erg beeldend hahahahaaaa! Ik kende de hele stripfiguur niet maar nu wel! :-))))))
En nu moet ik bij Boogie op zijn blog zien te komen om me te verontschuldigen bij zijn vrouw...ik dacht dat ze zo heette...weet ik veel dat HIJ haar alleen zo mag noemen!! hahahahahhahahaaaaa!
Fijne dag nog hè!
Groetjessssssssssssss!

Gepost door: mizzD | 05-12-06

johan ik hou nog steeds vast aan mijn collega, 'de rode ridder' maar ben wel jaloers op zijn wulpse vrouwen,miljaar.
koenie berlingo,die zielsblij is dat hij die albums via het nieuwsblad kan aanschaffen,groet.

Gepost door: ridder | 05-12-06

De commentaren zijn gesloten.