06-12-06

Weerzien

Een kwartiertje voor het zal beginnen. Ik kom aan. Zie ogenblikkelijk haar grote auto staan. Ze was duidelijk vroeg hier. De foyer staat tjokvol mensen. Mijn ogen scannen. Bliksemsnel. Ik zie haar. Even verder tegen de muur. Ze ziet me niet. Het overvalt me en verrast me.
Door haar te zien, zo dichtbij, voor het eerst in zo lang. Een golf van emotie. Een draaikolk. Wil me meezuigen. Ik wil niet. Negativiteit. Beklemming. Pijn. Herinneringen aan wat ze deed. Aan wat ze zei. Afgesloten. Het hoofdstuk. Verleden. Ik wil haar niet zien. Wil niet dat ze me ziet. Wil haar niet spreken. Want ik weet niet of ik het aankan, die casual conversation. Weet niet of ik “gepast” zal reageren als ze me zou provoceren, als ze me persoonlijke vragen zou stellen. Ik sta niet echt in voor mezelf. Of ik er goed aan doe, weet ik niet. Maar ik schuif de massa in, de andere kant op. Ben ik nu een lafaard ? Ik voel dat ik niet anders kan. Ik vecht binnenin al. Tegen alles wat me terug voor de geest komt. Het beklemmende gevoel van toen dat terug opsteekt. De onredelijkheid, de zelfmoorddreigingen, de eindeloze ruzies, de ontelbare kopzorgen, het verdriet, aan wat ik voor haar deed, opgaf, achterliet, en hoe het niet genoeg was.

Dan denk ik aan C. En bedenk dat ik zo blij ben. Met haar. Met ons. Hoe ongelooflijk lief ze voor me is. Hoe we nog geen enkele ruzie die naam waardig hebben gehad in vier maanden. Hoe bedaard ze op mijn kleine kantjes reageert. Erin slaagt me bij te sturen. Rationeel. Vergevingsgezind. Liefdevol. Niet alleen in woorden maar met zoveel daden. Hoe dierbaar ze me is. Hoe ik met haar verder wil. Voluit. Ik mijn remmingen wil wegnemen. Maar hoe herinneringen aan wat zij deed dit soms in de weg staat. Angst. Nochtans is C in niks met haar te vergelijken. C verdient beter dan vergeleken te worden. Met wie dan ook. Maar de donkere schaduw is er nog. Gelukkig week na week een beetje minder. De gedachte aan C houdt me recht. Ik neem me voor heel hard mijn best te doen voor C en mij. Haar te laten nog meer te laten voelen wat ze voor me is. Alles. Want ik kan het niet altijd zo goed zeggen. Schrijven gaat beter. Stom he.

Mijn avond is een stukje vergald. Boos op mezelf dat ik dat heb laten gebeuren. De mallemolen in mijn hoofd. Later die avond bellen mijn C en ik nog. Zegt ze dat ik niet echt happy klink, kregelig reageer. Ik krijg niet gezegd wat er allemaal in mij omgaat. Wil C niet met haar besmetten.

11:53 Gepost door (Lost) Soul in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Hoi A. Mensen vergelijken, we doen het zo vaak, terwijl het niet zou mogen...
Jij zit met je gevoelens, begrijpelijk, maar als buitenstaander, zeg maar objectieve toeschouwer!!!!
Jij en C, zijn voor mekaar gemaakt lijkt het wel... dus niks twijfel of dergelijke héééé!!!!
Dikke knuf voor jullie beide!!!! XXXX

Gepost door: boogiepeter | 06-12-06

Beter schrijven dan zeggen... niks stoms aan! Maar laat je het haar lezen? :-)
Ik heb op mijn blog eens een hele liefdes-ode aan mijn vriend gezet...heel blogland heeft het kunnen lezen...maar vriendlief heeft het nooit gezien! Is ook niet nodig...wij hebben geen woorden nodig om elkaar te laten merken hoeveel we van elkaar houden...jullie toch ook niet?? ;-) Mooi toch! Zit wel goed.
Groetjesssssssssss!

Gepost door: mizzD | 07-12-06

:-) bedankt voor je wensen hé
nog een fijne dag verder
groetjes

Gepost door: Borriquito | 07-12-06

hAAAAAAAAAAA Jij komt blijkbaar alleen met de rooi kijken zeker!!!!
Hahaha, na zwart is rood wel mijn favoriete kleur....
Daarmee misschien, maar als je voorstellen hebt....
graag hééé, kleur, jaar, ... special features!!! Geef maar door, ik zoek wel iets naar je smaak hoor!!!
Doen, doen, doen.... ikke graag ottokes zoeken héééé!
Knuf terug....

Gepost door: boogiepeter | 07-12-06

Sommige indrukken zijn inderdaad blijvend, maar met wat je nu hebt zullen ze vast steeds verder vervagen. Toch zul je dat stukje ook moeten delen, hoor. Kan mij niet voorstellen dat je er geen begrip voor zou krijgen. En anders roep je maar. Dan kom ik "het" eens mee uitleggen... :-))

Gepost door: Beowulf | 07-12-06

De commentaren zijn gesloten.