15-12-06

Het vuur onder de vulkaan

Al maanden staat morgen in mijn agenda ingepland. Een weekend met C, dat spreekt voor zich. Maar dit keer ook een weekend met ma. Ze neemt de trein naar de grote stad. En we gaan met zijn drieën een dagje shoppen, een dagje kletsen, een dagje genieten. Een gelegenheid ook voor ma om C wat beter te leren kennen. En vice versa.

Hopelijk is ma niet te opgedraaid als ze aankomt. Stopt het ratelen-om-stoom-af-te-laten toch na de eerste kop koffie. Mijn ma praat sowieso heel erg snel. Maar als ma ratelt omdat het haar van ’t hart moet...  dan kan C letterlijk niet volgen en is ze toch wat onder de indruk van die verbale uitbarsting. Mijn C is veel rustiger. Wellicht net omdat dat zo een verandering voor mij is dat ik het zo bijzonder kan appreciëren.

Afgelopen februari was ma ook een dagje bij mij. Mét overnachting. Pa trok toen al van leer van zodra hij de deur opendeed, we waren niet eens binnen. Hoe ze het had gedurfd hem “te laten zitten”. Maar wat had ma genoten. Maanden later sprak ze er nog van. Een concertje en een wandeling met de buurvrouw in de februarizon. Waarbij ze gekscherend allerhande poses aannam voor foto’s. Leuke herinnering.

Die dag maakten we al plannen voor morgen. Dat we dat concertje nog eens moesten overdoen, inclusief het dagje achteraf. Het werd uiteindelijk niet alleen een dagje achteraf, maar ook vooraf. ’s Avonds alleen met ma op pad. Het zal wel leuk worden. Al zal ik mijn C missen morgenavond.

Raar wel dat ma, C en ik onder één dak zullen slapen. In februari sliep ma nog naast mij in bed. Nu ligt daar iemand anders. C zei gisterenavond dat we ons zullen moeten gedragen zaterdagnacht, dat ma in huis is.  Haha. Wat een idee.
Ik hou mijn hart vast. Hoop dat ma morgen de trein haalt zonder dat pa zijn duivels echt ontbindt. Hij is haar weekendje blijkbaar vergeten. Houden zo. Dan kan hij morgen zijn frustratie op zichzelf uitwerken.

vulkaan

 

14:24 Gepost door (Lost) Soul in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Klinkt als een heerlijk weekend!
Ik hoop ook dat je pa het zich pas herinnert ten vroegste als je ma al in de trein zit!
Geniet van deze tijd samen!

Gepost door: lavender faery | 16-12-06

Lost Soulke Je zal wel kunnen genieten hoop ik... al is het altijd bang afwachten tot het moment zelf en dat je niks kan voorspellen!!! Amuseer jullie alvast, dikke knuffles voor jullie drietjes!!! En inderdaad....braaaaaaaaaaaaaf zijn hééé!!! Hahaha

Gepost door: boogiepeter | 16-12-06

geniet dan maar met volle teugen van het weekend. knuffff

Gepost door: catje | 16-12-06

Hey Ik hoop dat het een prachtig weekend was en dat het tussen jouw ma en C heel goed verlopen is.
Zijn jullie dan 's nachts braaf geweest?
Geniet alvast nog van elkaar, dat doen wij ook!
Liefs,
Schatteke

Gepost door: Schatteke | 17-12-06

De commentaren zijn gesloten.