26-12-06

1000% genieten

Het vakantiegevoel is gearriveerd . Na een alles-kan-niets-moet dagje.

Het wordt ondertussen een gewoonte : ik de ochtendmens, C de avondmens. Ik sluip ’s ochtends uit bed . Moet kunnen. Ga met een kop koffie voor de pc zitten. Moet kunnen. Nieuws lezen. James Brown is dead . Blogje schrijven. Moet kunnen. Krantje lezen. Nog koffie. Naar boven sluipen. Moet kunnen. Terug bij C in bed glippen . Moet kunnen. Ongezien, hoop ik. Vergeet het. Maar ze wordt al wakker. Ik vlei me toch in haar armen. Moet kunnen. Een van de leukste momenten van de dag. Telkens weer. Voelen hoe C wakker wordt. Ik heb haar liefst ’s morgens, als de nacht in haar nog warm is (*). Zeker weten. Zalig toch, weten dat niks moet vandaag. Moet kunnen. Géén familiale verplichtingen. We waren de enigen gisteravond aan tafel die vandaag niet alweer “moesten” gaan tafelen. We prijzen onszelf gelukkig. En praten zachtjes, liefkozen zachtjes, genieten van elkaar, iets minder zachtjes. Moet absoluut kunnen.  

Een super wandeling. Twee uur. Naar de stad. Door de stad. Terug. Alles is stil, alles is dicht. Maar veel mensen onderweg. Op weg. Het deed deugd. We hebben genoten. Van de wandeling, de stad en van elkaar. Blij dat we elkaar hebben gevonden, dat het dit jaar geen eenzame kerst is geworden.

Gloeien doe je, na zo een wandeling. Mijn C maakt warme chocomelk. Met echte chocolade en de restjes die te klein waren om nog tot een truffel te worden gekneed. Zalig, weet je wel. En we nestelen ons in de zetel. Languit. Voor een dvd uit mijn collectie. Al gezien, niet veel inhoud, maar wel heel spits en leuk, ik moet er telkens om lachen . En ik ben helemaal blij als ik mijn C luidop hoor lachen om dezelfde idiote dingetjes als ik. Zo zitten/liggen we graag : mijn C in de kussens en ik tegen / voor haar. Ze legt haar arm over mij heen, over mijn borst en ze streelt gedachtenloos. Ik geniet. Eindeloos.

(*) Vrij naar Leonard Cohen.

09:30 Gepost door (Lost) Soul in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

ja moet kunnen! :-)

Gepost door: beesken | 26-12-06

Yep yep... moet ZÉÉR ZEKER kunnen!! :-)))

Gepost door: mizzD | 26-12-06

:-) da's genieten hé
proficiat aan ke mama met haar verjaardag gisteren
nog een fijne avond verder
groetjes

Gepost door: Borriquito | 26-12-06

*** fijne feestdagen nog knuffff

Gepost door: catje | 26-12-06

A&C Kom jullie beide nog eesn een dikke knuf geven!!!!
Beetje uit strijd geweest, maar nu weer op en top!!!
Lieve groetjes!!! En een fijne vakantie nog...geniet van elkaar!!! XXX

Gepost door: boogiepeter | 28-12-06

Hello There Ik kom jullie een super de luxe en spetterend, met misschien een ring bezegeld jaar, toewensen. Hopelijk komen al jullie wensne uit. Dikke knuffels voor jullie beide, feest goed en geniet verder zoals jullie doen. Lieve vlammekes allom

Gepost door: boogiepeter | 30-12-06

Hey you lovebirds! :-))) Fijne jaarwisseling en maak er een fantastisch 2007 van hè!
Groetjessssssssssss!

Gepost door: mizzD | 30-12-06

:-) een fijne laatste dag van het jaar
en voor 2007 veel vreugde en geluk samen met je dierbaren
groetjes

Gepost door: Borriquito | 31-12-06

reeks we konden het hier volgen, het liefdesverhaal dat ons allen ontroerde en dat jij zo mooi wist te brengen in je eigen stijl van schrijven, net onthullend genoeg maar toch nog met een zeker mysterie, ik hou ervan, ik hoop met jullie op een apotheose in het nieuwe jaar, niks forceren echter gewoon het buikgevoel blijven volgen en jullie vinden de weg wel.
koenie berlingo, die deze reeks in het nieuwe seizoen,jaar zeker zal blijven volgen,groet.

Gepost door: ridder | 31-12-06

De commentaren zijn gesloten.