26-12-06

1000% genieten

Het vakantiegevoel is gearriveerd . Na een alles-kan-niets-moet dagje.

Het wordt ondertussen een gewoonte : ik de ochtendmens, C de avondmens. Ik sluip ’s ochtends uit bed . Moet kunnen. Ga met een kop koffie voor de pc zitten. Moet kunnen. Nieuws lezen. James Brown is dead . Blogje schrijven. Moet kunnen. Krantje lezen. Nog koffie. Naar boven sluipen. Moet kunnen. Terug bij C in bed glippen . Moet kunnen. Ongezien, hoop ik. Vergeet het. Maar ze wordt al wakker. Ik vlei me toch in haar armen. Moet kunnen. Een van de leukste momenten van de dag. Telkens weer. Voelen hoe C wakker wordt. Ik heb haar liefst ’s morgens, als de nacht in haar nog warm is (*). Zeker weten. Zalig toch, weten dat niks moet vandaag. Moet kunnen. Géén familiale verplichtingen. We waren de enigen gisteravond aan tafel die vandaag niet alweer “moesten” gaan tafelen. We prijzen onszelf gelukkig. En praten zachtjes, liefkozen zachtjes, genieten van elkaar, iets minder zachtjes. Moet absoluut kunnen.  

Een super wandeling. Twee uur. Naar de stad. Door de stad. Terug. Alles is stil, alles is dicht. Maar veel mensen onderweg. Op weg. Het deed deugd. We hebben genoten. Van de wandeling, de stad en van elkaar. Blij dat we elkaar hebben gevonden, dat het dit jaar geen eenzame kerst is geworden.

Gloeien doe je, na zo een wandeling. Mijn C maakt warme chocomelk. Met echte chocolade en de restjes die te klein waren om nog tot een truffel te worden gekneed. Zalig, weet je wel. En we nestelen ons in de zetel. Languit. Voor een dvd uit mijn collectie. Al gezien, niet veel inhoud, maar wel heel spits en leuk, ik moet er telkens om lachen . En ik ben helemaal blij als ik mijn C luidop hoor lachen om dezelfde idiote dingetjes als ik. Zo zitten/liggen we graag : mijn C in de kussens en ik tegen / voor haar. Ze legt haar arm over mij heen, over mijn borst en ze streelt gedachtenloos. Ik geniet. Eindeloos.

(*) Vrij naar Leonard Cohen.

09:30 Gepost door (Lost) Soul in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

25-12-06

Vakantie, at last !

Kerstmis 2006.

Mama wordt 65 vandaag.

The day after het kerstfeest bij broer.

De eerste echte verlofdag voor C en mij. Gisteren en eergisteren voorbereidingen voor het kerstfeest.

Rust in huis. Rust overal. Na een hectische voorbije week. Duizend-en-een dingen te doen en toch zo nood aan vakantie. Slepen door de laatste dagen was het. De energiemeter stond al in het rood. Nu de rest van het jaar vakantie. We trekken er straks een paar dagen tussenuit. Onder ons twee. We so desperately need it. Niks doen. Geen internet, niks. Dus ook geen blogs te lezen, stukjes te schrijven. Bijlezen wel. Kranten, boeken, sudoku’s oplossen, niks doen, beetje tv kijken, toerke gaan lopen, gaan zwemmen, wandelen. Batterijen opladen dus.

Gisteravond feest bij broer. Mama was er. Papa niet. Too bad for him. Het was echt een leuke avond. Lekker gegeten maar niet te veel, aangename gesprekken, open ook.

Hoogtepunt natuurlijk was mama’s cadeau. We kochten haar een vliegticket naar haar favoriete bestemming. Een weekje weg. Maar dat zij en ik zouden gaan wist ze al. Niet dat C & ik, broer & vriendin het zouden betalen. En nog minder dat broer en ik zouden meegaan. Voor het eerst ooit samen op reis. Ze was blij. Al denk ik dat het nog niet echt doorgedrongen is. Maar dat komt wel. Ik hoop dat het een reis vol herinneringen. Ik kijk er nu al naar uit.

10:42 Gepost door (Lost) Soul in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

18-12-06

De hamvraag

Vrijdag vier uur. De week zit erop. Ik hoef me niet te haasten, het duurt nog uren voor C er is. Daarom pas tegen kwart voor vijf thuis.


Ik draai de sleutel om, doe de deur open... en daar staat C. Onverwacht eerder klaar met werken, heeft ze de afspraak van later op de dag afgezegd. Omdat ze niet wou wachten, alvast naar mij wou rijden.


Mijn hart maakt een sprongetje, mijn gezicht licht op. Wat een leuk begin van het weekend.

Even later vraagt C me terloops vanachter de strijkplank of ik in 2007 met haar wil trouwen.


Ik zei het al : wat een weekend.

13:07 Gepost door (Lost) Soul in Algemeen | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |