03-01-07

Back in town

O, daar gaan we weer
Maar niet zonder slag of stoot
O, daar val ik weer
Terwijl ik mezelf toch had beloofd
Te blijven op het rechte pad
Is moeilijker dan ik had gedacht
(Goede voornemens nr 10 - Frank Boeijen)

Het nieuwe jaar is begonnen. En ik ben eindelijk nog eens aan bloggen toegekomen. Bloggen staat wellicht niet in mijn (sowieso niet-gemaakte) goede voornemens.

Goede voornemens, who needs them anyway ? Ze zijn doorgaans een bron van frustratie wegens weer-eens-niet-gehaald. Ruzie met jezelf. Heel lastig, je kunt die ruziemaker onmogelijk ontlopen.
Stoppen met roken, beloven velen zichzelf. Al dan niet onder dwang van hun huisgenoten. Oef, dat heb ik ondertussen pakweg 10-13 jaar geleden gedaan (niet op nieuwsjaardag trouwens).
Meer sporten, nog een klassieker. Ha, dat doe ik al sinds augustus 2005 ! Ik wil wel volhouden. Niet ter gelegenheid van het nieuwe jaar, maar gewoon ‘daarom’. Dus dat is ook al geen voornemen.
Diëten. Wow, ik zit zeker aan de top drie nu. Dat heb ik deep down lang geleden opgegeven. Al heb ik nogal wat balast verloren. Laat het ons hernoemen : tien weken quasi niet snoepen. Hmm, onder die vlag sta ik naar het schijnt wel. Dat heeft mijn C besloten. Niet voor zichzelf, maar voor ons. Dat zal wel onder de noemer Solidariteit vallen. Met Hoofdletter inderdaad. Tja, toch wel wat bijgekomen. Allebei. Door het goede leven weet je wel. Doordat noch C noch ik ons een lekkernij kunnen ontzeggen. Een voorbeeld ? Thuiskomen en ontvangen worden met een lekkere kop koffie om over bij te babbelen over de voorbije dag. En in afwachting van het avondeten is er dan gauw-gauw een ‘kleinigheid’ bij. Superlekker en superleuk natuurlijk. Maar nefast voor de omvang. En als we dat moment toch doorkomen omdat iemand streng boodschappen heeft gedaan en dus niks heeft meegebracht, dan kunnen we later op de avond de lokroep van de nachtwinkel niet weerstaan. Maar nu blijft C dus stoïcijns kalm. Géén snoep, koekjes, taartjes, ijsjes of ander heerlijks. En ik doe mee. Daar heb je dus mijn goed voornemen. Dag 2 en nog steeds succesvol. Maar het is zonder garantie. Zelfkennis is het begin van alle wijsheid he...

NB :
Vorige week was een hilarische uitzending op BBC : Grumpy Old People of zoiets, waarbij mensen aan het woord kwamen die het niet zo begrepen hebben op alle eindejaarstoestanden. Om het zachtjes uit te drukken. Anyway, iemand zei in die uitzending : ik snap eerlijk gezegd niet waar al de herrie rond 1 januari goed voor is. Want wees eerlijk : een probleem dat je op 31 december hebt, zal met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid op 1 januari nog hetzelfde zijn. He’s got a point.

Toch voor elk van u een ge-zzzzzzzzzzzzz en blablablablala 2007.

16:00 Gepost door (Lost) Soul in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

:-) happy new year! enjoy the lvoe the good times and wish you all the best!

Gepost door: lord cms | 03-01-07

Idem dito, blablabla. :-)

Gepost door: nana | 03-01-07

Hey ook mijn allerbeste wensen voor 2007!
een tip misschien om van de snoep af te blijven?
Als de drang opkomt, mekaar vastpakken en heel lang zoenen!
kan helpen en is nog lekker ook! ;-))
Liefs,
Schatteke

Gepost door: Schatteke | 04-01-07

De commentaren zijn gesloten.