11-01-07

En hoe is het met C&A ?

Hoe is het met C&A ? Sommigen van mijn real-life vrienden stellen me letterlijk deze vraag, namen afgekort en al, al hebben ze helemaal géén idee dat ik het in blogland net zo doe.

Tja, hoe is het eigenlijk met C&A. Euh, we zitten in een stroomversnelling. Zo zou ik het kunnen omschrijven ja. Ik had het hier al over dé vraag die C me stelde, zo tussen de soep en de patatten. Ik zei dus ja, met heel mijn hart en ziel.
En dat meen ik nog steeds. Het zou wel heel erg snel zijn om al second thoughts te hebben he. Maar dan komt de ratio opzetten. Is het wel verstandig om na vijf maanden iemand te beloven te zullen trouwen ? Kennen we elkaar eigenlijk goed genoeg ? Wat ik dan eigenlijk bedoel is : zal ze zich niet bedenken ? Dat is dan de onzekere kant van deze Soul, die het leven nog niet eens zo gek geleden niet zo rooskleurig bekeek.

Het heen en weer gerij tussen huize C en huize A en de bijhorende verhuis telkens erbij, dat weegt door. Tenslotte zijn we nu doorgaans 6 dagen op 7 samen. Wassen & strijken gebeurt samen, kuisen gebeurt op de 2 plaatsen samen, boodschappen worden samen gedaan. Al gebeurt het dus dat de was van bij A per wasmand vervoerd wordt naar C en daar gestreken. Inderdaad, het is een soep. Life is een soep, en wij zijn de ballekes.

Maar aan dat heen en weer gerij komt een eind. Samenwonen, écht samenwonen wordt voorbereid. Ik begin er echt naar uit te kijken.
Maar eerst dus een hoop praktische dingetjes te regelen he. Allebei een huis, allebei een lening. Waar zullen we wonen ? Verbouwen we één van onze huizen of kopen we een ander ? Appartement of huis ? Hoeveel kunnen we financieel aan ? Welke financiële gevolgen heeft deze of gene wijziging op onze leningen ? Als we verbouwen, welke zijn de bouwvoorschriften ?

Jaja, het is een hoop gezever. Maar het is wel spannend. De voorbije 4-5 dagen veranderen we dus dagelijks van gedachte : dag een willen we allebei een luxe nieuwbouw appartement, dag twee een nieuwbouw huis, dag drie besluiten we te informeren of de buur van C zijn huis niet wil verkopen, dag vier is C’s huis groot genoeg mits verbouwing en uitbreiding en dag vijf willen we een huis kopen om te verbouwen. Ach, de carroussel zal nog wel even doordraaien, maar we komen er wel uit. Ik geniet zelfs van de gesprekken hierover met C. Het dwingt ons ook om bij ons stil te staan, na te denken, de dingen uit te spreken. Allebei spreken we links en rechts met mensen die ons nauw aan het hart liggen, die het goed met ons voorhebben, om af te toetsen of we niet te hard van stapel lopen. Het gaat hard maar niet te hard zeggen ook zij. Het stelt ons gerust. We zijn tenslotte geen prille twinigers meer. We voelen er ons allebei goed bij en ook bij elkaar en we zien wel wat de toekomst brengt.

Ondertussen is het alweer een heel leuke gedachte straks naar huis te kunnen rijden en thuis te kunnen komen. Terwijl C nog een late meeting heeft, kook ik en strijk ik alvast wat. En dat doe ik met veel plezier. Wie had dat ooit gedacht ?

To be continued.

16:24 Gepost door (Lost) Soul in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Spannend allemaal, hé...
Ja, nu zullen wel heel veel dingen uitgesproken worden, plannen die jullie hadden en nu hebben en daardoor wijzigen of samen uitvoeren...
Heerlijk, toch?

Ja, muziek? Het is vreemd maar de laatste jaren is het zo wat weggedeemsterd, niet meer zo 'centraal' in ons leven - we hebben ook de indruk dat muziek 'stilstaat' de laatste tijd... veel wordt herkauwd, nieuwe nummers klinken 'oud'. O en een getal waar je nieuwsgierig naar was? 72. Ik denk jij een iets lager getal? ;-)...

Gepost door: lavender faery | 11-01-07

mooi.... mooie vooruitzichten...plezant om lezen :-)

Gepost door: zuchtje | 12-01-07

Een heel gedoe hè.... maar hoelang of -kort je iemand kent, maakt helemaal niet uit...je moet gewoon vóélen dat het goed zit en dat zit het bij jullie wel geloof ik...en dan ken ik jullie niet eens!! hahahahahahhaa!
Mijn vriend trok na 3 maanden bij mij in...vond iedereen bijzonder snel!! Maar hij is er nu nog...na 25 jaar...soms weet je gewoon dat het goed zit. :-)))
Niet meer twijfelen ...ga ervoor!!
Groetjessssssssssss!

Gepost door: mizzD | 13-01-07

Fijn te lezen dat de spontaniteit en 't enthousiasme voor geen gram ontbreken. 't Lijkt idd een beetje een sneltrein... :-)

Gepost door: Beo | 14-01-07

De commentaren zijn gesloten.