25-01-07

Mr Perfect

Er zijn zo van die mensen die er altijd zijn. Zijn in de betekenis van aanwezig, niet afwezig, ze lijken enkel hoogst uitzonderlijk een dagje vrijaf te nemen. En ze zijn er ook in de betekenis dat je op hen kunt rekenen. Ze hebben een aura van positieve onverzettelijkheid, op hen kun je bouwen.

Zo iemand hebben wij hier ook in huis. Elke dag ten laatste om acht uur, maar nog veel liever een kwartiertje vroeger, is hij present. Parkeert hij zijn immer glanzende bmw netjes in het midden van het hem toegekende parkeervak. Als je dan net na hem in de ondergrondse voorbijkomt, ruik je zijn (lekkere!) aftershave of parfum. Hij ziet er altijd uit als om door een ringetje te halen : de haren netjes kort, maar niet té kort, piekfijn in het pak, alles ton sur ton, enkel in een gekke bui een accessoire uitbundig gekleurd, perfect bijpassende das, de met smaak gekozen schoenen glimmen als een spiegel... Echt waar, heel deugdelijk.

Misschien een tikkeltje saai. Wegens té deugdelijk voor het werk en dus geen tijd voor sociaal levend daarbuiten. Niet dat hij niet gepassioneerd is. Oh jawel, hij spendeert uren in de keuken, kiest en koopt met veel zorg de ingrediënten, maakt zijn eigen pralines, speculoos... Hij nam vorige maand zelfs verlof om de voorbereidingen voor kerst tot een goed einde te brengen. Voorwaar een feestdis waar menig mens likkebaardend zou aanschuiven, neem dat van mij aan. Bovendien dineert hij in stijl, Flamand is zijn huisleverancier, dus genen brol he ! De tafel ziet er dan ook piekfijn uit.

Als hij over zijn keukenexperimenten vertelt, beginnen zijn ogen te stralen. Vraag hem the day after hoe het gelopen is, of alles gelukt is en als prompt krijg je ’s anderendaags bijvoorbeeld een portie lekkere zelfgebakken koekjes of muffins toegestopt met een blik van verstandhouding en een “lekker voor straks bij de koffie he”. Eigenlijk door de band genomen een schatje.
Quite a catch eigenlijk : niet lelijk, intelligent, smaak en stijl, zit er warmpjes in, doorgaans innemend, kan zeer charmant zijn... ook opvliegend, nijdig en koppig (euh, ongelooflijk maar waar : dit is Brulaap van een paar maanden geleden), maar niemand is perfect he!?! Dus dames : waar wacht u op ? Alhoewel sommigen op kantoor zich luidop durven afvragen of hij niet eerder heren-aandacht zou genieten ? Best mogelijk, alhoewel mijn gaydar bij hem nogal mixed signals uitzendt. En hij zich al bijzonder cassante homofobe opmerkingen heeft laten ontvallen.

Heel deze inleiding om er eigenlijk toe te komen te vertellen dat Mr Perfect er vanmorgen voor heeft gezorgd dat we ons danig zorgen maakten. Negen uur en hij is in geen velden of wegen te bespeuren. Nochtans heeft hij samen met een collega een uur later buitenhuis een meeting. De collega komt bij mij, of ik iets gehoord heb ? Niet dus. Ze hebben dat uur wel nodig voor de rit. Geen telefoontje, smsje, big boss heeft ook niks gehoord. Even mobiel bellen. Geen antwoord. Voicemail ingesproken. Half uur wachten. Niks.

We beginnen echt vanalles te denken. Je wil niet wéten wat voor een rampscenario’s zich dan in mijn hoofd al voltrekken he. Bij mij had hij achtereenvolgens on the spot ontslag genomen, er was hem iets vreselijks overkomen, of iets gebeurd in de familie etc etc etc.

Tot ik dus zonder hoop op resultaat zijn thuisnummer bel. Net voor ik zou inhaken, wordt de telefoon beantwoord. Oei, wat een stem. Even denk ik dat hij heel erg ziek is. Dat duurt tot hij hoort wie het is en hij zich gelijktijdig realiseert dat hij zich overslapen heeft. Hij die ook in het weekend om 7u fris en monter opstaat ! Een smetje op het blazoen van Mr Perfect. Velen zullen hem nog lang aan vandaag herinneren. Zeker weten.

12:46 Gepost door (Lost) Soul in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Mmmm Wel, hij mag bij toch eens komen logeren. Niet te lang want dat zal gauw vervelen vrees ik. Of hij moest ook perfect zijn als het op sex aankomt. ;-))) Groetjes!

Gepost door: nana | 25-01-07

helaba! En ik ben ten stelligste overtuigd
dat hij straks zelfs hiervoor een
perfecte uitleg vindt.
zonnekes en liefs
Nieuw behang he?

Gepost door: Sunny-Kay | 25-01-07

Heerlijk postje!

Bedankt voor je knuffel ;-)....
Dat doet een mens deugd, zie...

Gepost door: lavender faery | 25-01-07

Helllllllllo Ja, ik leef nog en jij blijkbaar ook, hahahaha...
Mr perfect, tja, nobody is perfect, zo zie je maar. Op stiptheid kan ik ook een patent nemen, maar als er dan toch eens iets gebeurd is het het gespreksonderwerp van de dag. EN iemand die er zijn voeten aanveegt, dan wordt er geen ruchtbaarheid aan gegeven. Zo zie je maar. Ik zal nu maar voortmaken of mijn stiptheid hangt er aan voor vandaag. Lieve groetjes nog

Gepost door: boogiepeter | 25-01-07

De commentaren zijn gesloten.