09-02-07

Geen rook is geen vuur

De lift stopt op de verdieping, je ben nog niet uitgestapt en er veert al iemand recht, zo iet zien wel héél erg blij dat je er bent. Even ben je geflatteerd, maar dan weet je het weer : trouble in paradise... Want is er érgens een probleem met het gebouw, een machine etc ? Dan weten ze je feilloos te vinden. Je ziet echt die zucht van verluchting als ze het probleem bij jou kunnen droppen

Nu ja, die dingen behoren tot mijn taken, maar jezusnogaantoe zeg, mag ik even zoals elk normaal mens mijn jas aan de kapstok hangen, pc opstarten vooraleer die lawine te moeten aanhoren ? Niet volgens hen. Ik vind dat het in het handvest van het ongetwijfeld nog te schrijven Fundamentele Rechten van de Management Assistant zou moeten staan.

Bon, denk je dan, waar brandt het dit keer ? Inderdaad ja, branden. Uit de stortvloed van woorden distilleer je : brandalarm, brandweer, raam uit, loos alarm. Ok mensen, effe rewind, calm down, misschien opnieuw, rustig dit keer ? Neen, concreet wéten wat er aan de hand was, daar leg je de lat te hoog. Maar er is iets loos. Weten ze. De brandweer is vannacht geweest en heeft een raam “uitgenomen”. Naar het schijnt. Op onze verdieping dan nog wel. Naar het schijnt. Er schijnt veel. Maar geen licht op de zaak, zoveel is duidelijk, want bij nadere inspectie van onze kantoren zitten alle ramen godzijdank gelukkig netjes op hun plaats.

Dan stormt de conciërge binnen. Nog helemaal ondersteboven van de doorstane nachtelijke emotie. To cut a long story short : om half vier vannacht schrok ze wakker door een verschrikkelijk lawaai : de brandweer had de buitendeur aan diggelen geslagen om bij de brand te kunnen niewaar... Ze stonden net op het punt om de tweede glazen deur ook te lijf te gaan... Er zijn inderdaad leukere manieren om wakker te worden. Daar kan ik met mijn amper-uit-de-lift verhaal niet tegenop.

brandweer

Maar bon, het was dus loos alarm. Alles was het resultaat van een loos alarm, een alarmcentrale die naar kantoor belt en uiteraard midden in de nacht geen gehoor krijgt, de eerste in lijn op gsm opbelt, geen verbinding krijgt, de tweede ook op gsm en ook geen verbinding en een derde ook al op gsm met even veel/weinig succes, ook bij herhaalde pogingen. Dan belt de alarmcentrale dus plichtsbewust de brandweer. Die dan uitrukt. In vol ornaat. En heldhaftig de deur inbeukt om de brand te bestrijden...

Het zal ons een aardige duit kosten, zoveel is zeker, maar ik zal maar proberen sussen met de gedachte dat het nog veel erger had kunnen zijn : er is maar één deur gesneuveld in plaats van vier.

12:53 Gepost door (Lost) Soul in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

:-) Hangt je jas ondertussen al op?
Ja goed zo zet u rustig en kijk even rond.
alles staat nog op zen plaats en gelukkig
was er dan toch geen echte brand!
een deur meer of minder malen we toch niet om?
zonnekes en liefs and keep up the good work.

Gepost door: Sunny-Kay | 09-02-07

:-) allez, mijn blog opent al weken zonder problemen toch ;-) merci voor de moeite :p
en de complimenten :-)
have a nice romantic weekend!

Gepost door: jeronimo | 09-02-07

11001 :-)

Gepost door: jeronimo | 09-02-07

De commentaren zijn gesloten.