10-02-07

Zon op mijn huid

Ik kijk opzij, door het raam. Over de rivier. Het sterke licht van de stralende ochtendzon scheert over het rimpelloze water. Verblindt. Niks verraadt nog het sneeuwgeweld van de voorbije dagen. De felheid van de zon vandaag geeft een zweem van lentegevoel. Al is het februari. Al is het koud.

Mijn lijf snakt naar energie. Zonne-energie. Dat wat een mens na een paar donkere maanden zo broodnodig blijkt te hebben.
Vorige zaterdag. Je loopt door de stad. Met openhangende jas. En zonnebril. Je kijkt rond en ziet iedereen duidelijk genieten. Van de zon. Die iedereen met zachte hand over het hoofd aait. Troostend. In een winter die er toch niet echt een is. Je voelt hoe je huid de zonnevitamientjes gulzig opslorpt. Vorige week de eerste keer van het jaar. En nu zie je de zon opnieuw wenken. Vanachter het glas.

Het licht weerkaatst. Op de rivier. Net zoals ze dat op die andere rivier doet. In dat verre land. Ik overbrug in gedachten 4.000 km en ik zucht. Nog vijf weken. Dan vliegen we naar de zomer. En ik bedenk hoe ik hard ik mijn C die week zal missen. Al zal het voor haar nog veel moeilijker zijn. Ik op vakantie met ma en broer. En zij blijft thuis achter. Ze zei het gisteren nog, mijn C, hoe moeilijk die week wordt.

Ik zal ze ook missen, echt waar. C natuurlijk. En alles wat ze voor me is en doet. Onze tussendoor-telefoontjes die telkens mijn dag opvrolijken. Onze koffieklets bij het thuiskomen. Handen die me onverwacht omhelsen als ik aan het fornuis sta. Haar “he schat, ik hou écht van jou” uitspraken die toch telkens weer komt als ik het nét niet verwacht en waar ik telkens verlegen van word. Onze gesprekjes in bed die je beter ellenlange gesprekken kan noemen omdat ze meestal doorgaan tot iemand inslaapt. In de armen van de ander. Zachtjes pratend. Onze fijnste gesprekken vind ik altijd. C en dat allemaal zal ik dus missen die week. Ik wil niet verder nadenken over wat nog allemaal. Het wordt een vrolijk weekend, we gaan schaamteloos genieten van het nu. En niet denken aan dat ene weekje dat toch wel weer snel voorbij zal gaan. Dat lijkt me een goed plan, nee ?

13:30 Gepost door (Lost) Soul in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

zout in de ogen bedenk dat heel misschien een week met je ma en broer heilzamer zal zijn voor jullie en natuurlijk zal het een gemis zijn omdat C. er niet is maar zoals jullie beiden elkaar graag zien loopt alles wel los.
koenie berlingo, die geduld altijd beloont,groet.

Gepost door: ridder | 10-02-07

Ik sluit me bij de ridder van de lach aan...
En bedenk hoe de thuiskomst zal zijn...;-)....

Gepost door: lavender faery | 11-02-07

Merci ...voor de tips, we zullen er zeker rekening mee houden. En veel zon gewenst...;-)

Gepost door: Portishoofd | 11-02-07

Hey Lost Lijkt me een heel goed idee! Nog niet aan denken en vooral genieten van nu en van wat is.
Ik begrijp jou maar al te goed, ik kan ook zo genieten van zulke "gesprekjes" en omhelzingen en lieve woorden. 's Nachts wakker worden en de leive stem die zegt: "ik zie je graag!"
Geniet ervan!
Liefs, Schatteke

Gepost door: Schatteke | 12-02-07

De commentaren zijn gesloten.