28-02-07

Kim was in town

Het voordeel van even niks schrijven is dat je dan ineens wel een paar dingetjes hebt die ook een week na datum nog de moeite blijken om even op terug te komen.

Geheel onverwachts ging ik vorige week woensdag als “invaller” naar Kim Wilde in de Brusselse AB. Een stukje jeugdsentiment, al zat ik er niet echt op te wachten om haar live te zien. Een handvol nummers hebben in mijn hoofd de tand des tijds doorstaan, maar beste vriendin M zag alleen gaan niet zitten en dus ging ik maar mee. Bij voorbaat meer uitkijkend naar nog eens onder ons twee op stap en eindelijk de kans om ononderbroken bij te babbelen. Leuk om te zien hoe het bij M begon te kriebelen, toen we stonden te wachten, dichtbij het podium. Naderhand zagen we onszelf zelfs staan op een foto die daags nadien op vrtnieuws.net verscheen. Ik plaats het fotootje hierbij. En neen, ik ga u niet vertellen waar we staan.

M_070222_kimWilde3-20070222-102832

Het leukste moment voor mij was You came, toen het mij daagde dat de tekst voor mij ineens een persoonlijke invulling kreeg. Toen ik later die avond thuiskwam, zong ik het nog, ik heb het dan ineens maar voor mijn C ook gezongen.

Someone I know is staring at me
And when I look into her eyes
I see a girl that I used to be
I hardly recognise
Cos in the space of a year
I've watched the old me disappear
All of the things I once held precious
Just don't mean anything anymore
Cos suddenly

You came, and changed the way I feel
No one could love you more
Because you came and turned my life around
No one could take your place

I've never felt good with permanent things
Now I don't want anything to change
You can't imagine the joy you bring
My life won't be the same

And I'll be there when you call
I'll pick you up if you should fall
Cos I have never felt such inspiration
Nobody else ever gave me more because

You came, and changed the way I feel
No one could love you more
Because you came and turned my life around
No one could take your place

I watch you sleep in the still of the night
You look so pretty when you dream
So many people just go through life
Holding back, they don't say what they mean
But it's easy for me

Since you came
No one could love you more
Because you came and turned my life around
No one could take your place
You came, and changed the way I feel
No one could love you more
Because you came and turned my life around
No one could take your place

Het concert zelf ? Och, ze was duidelijk onder de indruk van het ongelooflijk enthousiasme dat uit het publiek naar het podium golfde. Ik vond het de eerste minuutjes wel spannend, maar nadien vond ik er tot vlak voor de finale maar weinig aan. Kim Wilde heeft haar tijd gehad, is voor wat mij betreft qua sound van de nieuwe nummers ergens in de jaren 80 blijven steken. Ze doet heel hard haar best om het te doen ‘rocken’, maar dat is het nu net denk ik : op mij komt het allemaal wat krampachtig over.
Uiteraard heeft ze een paar goede nummers die blijven : Chequered Love, het voornoemde You came, View from a bridge, You keep me hangin’ on, Kids in America, Never trust a stranger... ze passeerden allemaal de revue.
M heeft er enorm van genoten, net zoals wellicht 90% van de rest van de aanwezigen. En al is het dan puur uit jeugdsentiment, of wat dan ook de reden van de blijdschap is, wie ben ik dan om daar een kanttekening bij te zetten he.

10:46 Gepost door (Lost) Soul in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

27-02-07

De stilte doorbroken

Het is hier stil de laatste tijd. Ik schrik er zelf van dat het al zo lang geleden is dat ik nog eens postte. Nochtans denk ik toch een paar keer per week : he, dit is misschien leuk om over te bloggen... waarop mij dan prompt de tijd ontbreekt om dat stukje echt te schrijven. Of ik er de tijd niet voor neem.

Anderzijds is er toch ook weer het spook van Ex en de gedachte dat als zij zou lezen wat ik hier schrijf, over C&A en hoe ontzettend leuk we het tegenwoordig hebben... ik mag er niet aan denken. Maar met C&A gaat het super, gelukkig.

Ex is tegenwoordig terug very much in the picture. Ze mailt me sinds half januari gemiddeld 2 keer per week. Maar ik reageer niet. Haar mails zijn afwisselend wanhopig, lief, smekend, dreigend, maar ze komen zonder uitzondering op hetzelfde neer : mail terug, scheld me de huid vol, om het even wat, maar re-a-geer. En dat is nu net wat ik niet doe, niet zal doen, niet wil doen.

Ik haar laatste mail kondigt Ex aan dat ze eerstdaags aan de deur komt bellen. Ik wil haar niet zien, heb haar niets te zeggen. C en ik zijn nu zo ver dat we een code afspraken voor als één van ons beiden onverwacht thuis komt. We zijn voorzichtig als we buiten komen. Ik overdenk nu al alle mogelijke zwakke plekken voor als ik verhuis. Hoe te vermijden dat Ex mijn nieuwe adres uitvist. De post laat ik wel een aantal maanden naar ma nasturen, dat is al één spoor dat doodloopt. Mijn domicilie laat ik ook een paar maanden na verhuis ongemoeid. Een notaris heeft beroepsgeheim en zou –alhoewel een bekende van Ex - mijn nieuwe adres niet mogen doorgeven. Nummerplaat ? Tja, in hoeverre mag een bevriende agent eens ik verhuisd ben als “vriendendienst” voor Ex mijn nummerplaat door de computer halen ? Allemaal dingen die door mijn hoofd malen en waar een mens niet echt vrolijk van wordt.

Het ergste vind ik dat ik merk dat ook C er last van heeft. Afgelopen zaterdag kruiste Ex ons toen wij samen mijn straat uitreden en Ex wéér eens een controlerit langs mijn huis deed. C draaide direct haar hoofd om, opdat Ex haar vooral niet goed zou kunnen zien. Toen we onlangs in bed lagen en de trap kraakte, ik bleef verdertateren, maande C me direct tot stilte aan, vroeg ze me of ik zeker was dat niemand binnen kon.
I hate it. Ik moet weg uit mijn dorp. Maar ik wil mij niet laten wegjagen. Binnenkort zullen de eerste dozen wel mondjesmaat uit mijn huisje vertrekken. Dan kan Ex ook geen verhuiswagen volgen de dag dat ik echt weg zal zijn, want er zal geen verhuiswagen meer nodig zijn. Het zal niet opvallen. Zo zal ik dus vertrekken he, als een dief in de nacht. Dat is dan de prijs die ik moet betalen voor rust. Hopelijk raakt Ex het spoor dan bijster en geeft ze het op. Geen idee hoe volhardend ze zal zijn.

12:05 Gepost door (Lost) Soul in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

14-02-07

Wat ik met mijn C wil doen

Ik zou je het liefste in een doosje willen doen

En je bewaren, heel goed bewaren.

Dan zou ik je verzekeren voor anderhalf miljoen

En telkens zou ik eventjes het doosje opendoen

En dan strijk ik je zo zachtjes langs je haren.

Dan lig je in de watten, en niemand kan erbij,

Geen dief die je kan stelen, je bent helemaal van mij.

 

Ik zou je het liefste in een doosje willen doen

En dan telkens even kijken,

Heel voorzichtig even kijken,

En dan telkens even kijken

En een zoen.

Annie M.G. Schmidt

11:00 Gepost door (Lost) Soul in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |