12-04-07

Brief van de laatste kans

Dag pa,

Je hebt me enorm verrast met je brief. Positief verrast. Ik weet dat je helemaal geen briefschrijver bent en apprecieer dan ook enorm dat je de tijd en de moeite nam om je gedachten op papier te zetten en wil je dat ook uitdrukkelijk schrijven. Er stonden meer woorden in dan je in de voorbije 10 jaar tegen mij hebt gezegd. Je zegt het zelf : dit is de eerste brief in meer dan 40 jaar die je schrijft. Dat betekent dus dat het schrijven van de brief voor jou belangrijk was en daar ben ik blij om. Hij is voor mij ook belangrijk, hij gaat immers over mij.

Ik heb even gewacht om te antwoorden, ik wou alles even laten bezinken om een klaardere kijk te krijgen. Ondertussen is er dus wat tijd over gegaan, maar weet ik niet goed hoe ik je mail moet interpreteren.

  • Moet ik het doorbreken van de stilte interpreteren als een voorzichtige opening, een aanzet tot een open gesprek ?
  • Of moet ik je brief zien als een bevestiging van het mij al lang bekende standpunt, een herhaling van al je argumenten en de aanduiding dat je je standpunt nooit zal veranderen ?

Als je voor het eerste kiest, dan kijk ik er naar uit om rustig en open met je te praten, met respect voor jouw mening en de mijne. Wie weet kunnen we het erover eens worden dat we het niet eens zijn ? Dat is dan alvast dat.

Kies je voor het tweede, dan stopt het hier voor ons. Voorgoed pa.

In dit alles heb ik al enorm veel energie in gestopt en verder kan en wil ik niet gaan. Ik heb respect voor de manier waarop je me hebt opgevoed en voor de waarden die je me hebt bijgebracht. Ik vraag nu dat jij ook respect kunt hebben voor mij als mens, dat we ergens gemeenschappelijke grond kunnen vinden, je bent tenslotte mijn vader en ik ben je dochter.

Maar pa, het is jouw keuze. Jij kiest pa. Voor een leven waarin je nog deel uitmaakt van het leven van je dochter en waarin je ook respect voor haar toont. Ofwel kies je ervoor om jezelf voorgoed buiten spel te zetten en spreken en zien we elkaar nooit meer. En nogmaals, de keuze ligt bij jou.

Ik begrijp dat ook jij deze brief even moet laten bezinken, maar het spreekt voor zich dat jouw antwoord op deze brief belangrijk is voor mij. Ik kijk er in elk geval enorm naar uit.

22:12 Gepost door (Lost) Soul in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Ik hoop mee.. dat het een positief antwoord gaat zijn en dat hij kiest voor een open gesprek..vader-dochter relatie kan zo mooi zijn
succes!

Gepost door: Sara | 13-04-07

toch wel agressief Ik weet het niet, maar je hebt twijfels over zijn bedoelingen en gaat er regelrecht naartoe naar hetgeen je wilt. Je geeft geen keuze en tijd aan je vader .
Misschien dat enkel de positieve kant aanhalen dat hij open staat voor dialoog had je sowieso gegeven hetgeen je wou hebben, enkel had hij de keuze.
Nu zet je hem met de rug tegen de muur; en zeg het eens ! Met dreigementen erboven op ,waar is de vrije keuze ?
Ik ben zeker dat je vader toenadring zoekt alhoewel hij het er moeilijk mee heeft, hij ziet jou heel graag, dat heb je uit zijn brief al .
Agressie wekt agressie , terwijl een positieve ingesteldheid je zekerder ,sneller en meer zal gegeven hebben .

Dat is maar mijn bescheten mening .

Gepost door: siberx | 13-04-07

Hey A. Ik wou je komen bedanken voor je regelmatige bezoekjes het afgelopen jaar, maar na het lezen van je pa's brief en jouw antwoord, ben ik weer eens stil geworden. Wat een kortzichtigheid toch van je vader, en ondanks je opgeheven hoofd in jouw antwoord, toch zie ik een dochter met een klein hart die bang is voor haar vader te verliezen. Het onbegrip van je vader kan ik heel moeilijk plaatsen, omdat mijn broeer ook homo is, en zoals elke gelegenheid is hij met zijn vriend altijd van harte welkom. Ze hebben onlangs een loft gekocht en dat is uitgebreid gevierd geweest. Echt, ik snap je vader zijn redenering nie, snappen mss wel, aanvaarden of begrijpen niet. Het lijkt wel omdat hij je heeft opgevoed dat je nu moet leven naar zijn regels... dat is toch absurd, je hoopt toch in de eerste plaats dat alles goed komt met je kinderen, dat ze voor zichzelf kunnen zorgen en gelukkig zijn. Hoe en wmet wie, das toch bijzaak... als ik je verhalen met C lees, dat zie ik dat je gelukkig bent, je geniet ervan... en wie kan daar nu iets op tegen hebben. Ik begrijp je pa echt niet, maar ik hoop echt van harte dat hij inziet dat hij zijn taak als ouder heeft volbracht, je bent gelukkig en je kan op je eigen benen staan. Hij heeft dat deel perfect volbracht, en dat hij nu eens ook buiten vader ook eens pa is. Een man waar je ten rade kan gaan als er iets is, als er eens iets tegen zit... en dat hij je zonder die vooroordelen bekijkt als zijn dochter en niet "die samenwoont bij een vrouw", de manier waarop hij het zegt, laat het zo minderwaardig klinken en ik heb medelijden met C., want zo'n woorden moeten hard aankomen. Ik wens je het allerbeste A. en ik hoop dat er ergens een neutrale grond gevonden kan worden tussen jullie beiden, waarvan jullie verder kunnen bouwen naar een oplossing...
Dikke knuffels voor jullie beiden... en heel veel sterkte!!!
Liefs!!!!

Gepost door: boogiepeter | 14-04-07

even een reaktie op siberx, ik denk dat je al 15 j een keuze en tijd aan je vader hebt gegeven en ik denk dat hij nooit zal aanvaarden dat je een vriendin hebt. Langs 1 kant begrijp ik hem wel hoor, hij is erg ouderwets opgevoed, het kan er voor hem gewoon niet in. Maar ik vind dat jullie wel eens serieus met mekaar moeten spreken. Niet alleen via een brief, dan zullen jullie mischien toch wel ergens tot een compromis komen ? Maar ik heb zo het gevoel dat het niet alleen om wille van je lesbisch zijn is dat jij en en je vader niet met mekaar kunnen opschieten. Ik hoop voor jullie beiden dat er een oplossing komt , want een vader is per slot toch iemand belangrijk in je leven.
succes . lieve knufff catje

Gepost door: catje | 16-04-07

Hey Lost soul Ik hoop dat je al reactie kreeg en dat zou dan ongetwijfeld ook een positieve evolutie betekenen en dat wens ik jou van ganser harte!
Liefs,
Schatteke

Gepost door: Schatteke | 17-04-07

De commentaren zijn gesloten.