31-05-07

Ten langen leste...

Zoveel gebeurd. Zoveel te schrijven. Zo weinig tijd. Zo weinig fut om te schrijven. Bij deze alsnog. Sinds mijn laatste post geregeld geslingerd van opperste geluk naar echt triest zijn. Mijn C & ik = geluk = cloud 9 als ene uiterste. Mijn pa en hoe hij mijn ma behandelt = woede, tristesse, teleurstelling = gitzwart. Maar laat het ons vooral vrolijk houden.

 

Rewind dus. Ik herbegin.

 

Al een tijdje smeden mijn C en ik allerhande plannetjes. Plannetjes van verhuizen, nestjes bouwen, samenwonen en dies meer. Eind vorig jaar vroeg mijn C mij ook of ik met haar wou trouwen. Verder dan die welgemeende onderhandse ja waren we nog niet geraakt.

Voor onszelf hadden we wel al een datum uitgezocht. Maar naïef en onwetend als we zijn, hadden we dit nog niet met het stadhuis gecheckt. Nu, een klein half jaar later, wél. En we kwamen natuurlijk van een kale reis terug. Maar, maar, maar !!

We hébben een datum ! Vastgelegd op ’t stadhuis en al ! Oktober dit jaar ! Het doet wel raar als je per mail bevestiging krijgt van “uw huwelijk”.

En hop, we zijn ineens doorgegaan en al naar het stadhuis geweest voor de ondertrouw. Allemaal netjes in orde ! We zijn er die zaterdagochtend (ondertussen toch ook al een kleine maand geleden) een goeie euh koffie op gaan drinken !

Op moederdag Ma ingelicht, door allerhande onverwachte gebeurtenissen vorige week C’s ouders. Ma bleef er cool onder, ze schrok niet eens, al was ze wel verrast dat het trouwen en niet “gewoon” samenwonen was. Maar superblij, dat wel. C’s ouders waren sprakeloos, dit hadden ze niet zien komen. Maar de dagen nadat we het gezegd hadden bleek wel –gelukkig- dat ze blij zijn. Zo stillekesaan bereiken de ‘geruchten’ ook onze vriendenkring. We hebben nog heel wat in het verschiet dit jaar.

14:04 Gepost door (Lost) Soul in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

02-05-07

Vier is soms gelijk aan zeven

Wij zijn twee gi-gan-ti-sche gelukzakken . Zeker weten. Vrijdagavond vertrokken. Vier dagen weg. Aan zee. Gisteren namiddag terug thuis. Het voelt alsof we een wéék met vakantie waren. Heerlijk weer. Het leek wel midden juli. En met mijn C als super-gezelschap.

We genieten sowieso al-tijd van een weekendje zee. Ook al is het slecht weer. Het is echt quality time samen telkens we aan zee zijn. Zonder pc, zonder dagelijkse sleur, zonder iemand, zonder afspraken, zonder iets. Maar mét de weekend krant, een sudoku puzzel, een boek en bovenal : veel tijd.

Schaamteloos genoten hebben we. Van die strandwandeling, van de zon op ons vel, van dat zalige home-made twee bolletjes ijsje op een lekker hoorntje. En niet te vergeten : van ons, samen wandelend, hand in hand, monkelend om de blikken die we geregeld opvangen van voorbijgangers die we zíen denken, zíen schrikken ook soms, dat we een koppel vrouwen zijn. Ik monkel dan iets harder dan mijn C, C zou mijn hand dan nog gauw loslaten, net omdat nogal wat mensen nog raar opkijken, er moeite mee blijken te hebben . Hoe minder holebi’s zich verstoppen, hoe meer de anderen ons zien, hoe sneller de gewenning komt. Denk en hoop ik dan. Dus loop ik hand in hand met mijn C. Net als de jongen / meisje koppels. Lijkt me logisch.

Überhaupt beséffen dat je geluk hebt en het weten te waarderen, dat vinden mijn C en ik allebei wel leuk. Het naar de andere kijken, die voelt dat je kijkt en opkijkt, stralend lachend en warm. Dat zijn kleine momenten van puur geluk . Goudklompjes die we veilig opbergen in onze geheugenkluis. Om die dan later, bijvoorbeeld terug thuis, als ik dit nu schrijf, terug even boven te halen om er nóg eens van te genieten. En dan weten dat je hett niet gedroomd hebt, dat het écht écht waar is. Dat je gekregen hebt waar je zo hebt op gehoopt : een soulmate. Dat je C toch écht wel een schat is die je niet kwijt wil.

En eind mei hebben we alwéér zo’n lang weekend in het verschiet, met als bestemming Engeland. Om dan het daaropvolgende weekend alwéér naar zee te kunnen afzakken. Ik zei het al : wij zijn gelukzakken.  

15:19 Gepost door (Lost) Soul in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |