25-06-07

Stop to run

Begonnen in september 2006 en ondertussen een roemloze dood gestorven. Mijn start to run ambities . Niet dat ik het niet haalde, jawel, op 27 november 2006 slaagde ik met vlag en wimpel voor mijn test. Zelfs nadien nog blijven lopen kwam wel in orde. Al was het dan niet meer met de regelmaat als het opbouwen. Het duiveltje van ‘ik zal hen en mijzelf eens tonen dat ik dat wél kan’ ! was ondertussen verdreven wegens einddoel bereikt.

En hoe ik het ook wou, het duiveltje van en-zie-je-wel-dat-je-het-wéér-niet-volhoudt was in geen velden of wegen te bespeuren. Of toch maar een heel zwakke versie van dat duiveltje. Sinds mijn desastreuze Pasen-loop van toch een volle ehum twin-tig minuten  ben ik welgeteld nog 2 keer gaan lopen. Niet dat ik het niet plezant vond he. Integendeel zelfs, ik kon er echt mijn “negatieve” energie in kwijt, ik kon de wereld aan als ik thuis kwam en gaf mijzelf telkensweer een goed-gedaan schouderklopje.

Er was een andere spelbreker die mijn –toegegeven- veel te zwakke goede wil de das omdeed. Al sinds ik de eerste keer 20 minuten aan een stuk mocht lopen heb ik pijn in mijn rechter heupgewricht. Niet zozeer tijdens dan wel dàgen nà het lopen. Echt heel pijnlijk. En van in september eigenlijk al pijn in de linkerschouder. Te wijten aan foute slaaphouding dacht ik dan. Of “bloot” gelegen. Allemaal perfect te geloven redenen. Maar sinds de 20-minuten grens overschreden was, gebeurde het meer en meer dat én schouder én heup samen protesteerden. Nisk om je zorgen te maken, vertelde iedereen mee, geef je lichaam de kans zich aan het lopen aan te passen. En dus deed ik dapper verder. Tot een dikke maand geleden de pijn van mijn heup voorbij mijn knie tot bijna in mijn enkel uitstraalde . Niet echt normaal. Dus bibi naar de dokter. Nadien platen van mijn hele skelet : van kop tot teen zowaar ! Een ronde madam als ik heeft een dun skelet, het was zowaar een openbaring . De brief bij de platen voor de dokter was niet dichtgeplakt, dus lezen die handel ! Niet dat een mens daar wijzer van wordt, u kent dat wel : het is Nederlands maar een normaal mens snapt er geen jota van ! Twee woorden verstond ik wel : arthrose en lumba-nog-iets. ’t Ene voor mijne schouder, ’t ander voor mijn onderste twee wervels. Een mens zou zich zowaar een verschot verschieten. Maar even afwachten, don’t jump to conclusions, porde ik mijzelf aan. Al is het moeilijk om jezelf om te tuin te leiden en jezelf met een air van zelfverzekerdheid gerust te stellen.

De dokter vertaalde het resultaat in arthrose in de schouder en dat ik wel een goede rug heb, maar dat mijn twee onderste rugwervels slijtage vertonen. Mag ik nog lopen, dokter ? hoor ik mijzelf vragen. Neen, dat mag ik dus niet. Ook niet zwemmen want dan overstrek ik mijn nek en dat is ook weer niet goed. Spinning, dat mag wel, zolang ik maar rechtopzit. Ik zie mij nog niet direct in koersbroek op de spinningfiets zitten. Vind er ook toch iets kunstmatigs aan om indoor te fietsen en als een gek het tempo op te drijven tot je badend in het zweet als het ware van je fiets af drijft. Maar er zal niets anders opzitten, ik moet écht opnieuw gaan bewegen.

Ondertussen mag ik dagelijks 2 pillen als knikkers zo groot nemen : versteviging van het kraakbeen. En als ik braaf ben en veel chance heb, mag ik over 6 maand nog eens proberen te lopen...

Voorlopig is’t dus Stop to run. Ik heb links en rechts op meer blogs gelezen dat er zoveel mensen mee stoppen wegens blessures. Sporten gezond ? Mijn voeten ja !

11:34 Gepost door (Lost) Soul in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Ha. Ik mag ook niet meer lopen (voorlopig).
Niet dat ik dat al graag deed.
Springen voorlopig ook niet.
Lopen is niet gezond voor velen - belast te veel een rug die meestal al niet meer zo gezond is door ons Westers leven...
Welke pillen zijn dat, als ik mag vragen?
(voor zover ik weet is er weinig kraakbeenverstevigend, behalve een paar dingen uit de 'natuur', maar daar zijn dokters vaak niet zo voor...).
En spinning? Ik heb het er ook niet voor. Huisgenootje vindt het heerlijk...

Gepost door: lavender faery | 02-07-07

De commentaren zijn gesloten.