26-07-07

De nieuwe ochtendroutine

Tegenwoordig loopt de wekker ten huize C&A ergens tussen 6u20 en 6u29 af. Het holst van de nacht. Althans dat vond mijn C altijd. Maar het moet gezegd, sinds ze vorige week maandag aan de nieuwe job begon heeft ze nog geen enkele aansporing nodig gehad om op te staan . De adrenaline en de zenuwen van het nieuwe begin zullen daar zeker en vast hun werk wel hebben gedaan.

Het is in elk geval de wereld op zijn kop : C maakt zich klaar, terwijl ik blijf soezen. Nu het vakantie is kan ik door het rustige verkeer een half uur later dan anders opstaan. Maar mijn C moet eruit. Voor de trein is er geen verschil in de vakantieperiode. Onverbiddelijk klokvast.

Vorige maandag dus de eerste dag. Ik denk dat ik slechter geslapen heb dan C. Bij het eerste zinnetje van de wekkerradio was ze al op. Hop, onder de douche en zoef naar beneden. Maar de werktas stond al klaar hoor, helemaal gevuld en al, zo georganiseerd is mijn C wel. De boterhammetjes gemaakt. Net echt. En ze zag er ook piek-fijn uit. Misschien wel een tikkeltje overdressed, maar ach, wie ben ik om daar iets op te zeggen he. Als zij vindt dat het zo hoort, dan hoort het toch zo ?

De fietstocht naar het station wou in die eerste dagen niet zo lukken : de eerste ochtend regende het dat het kletterde op het geplande vertrekuur. Dus ikke maar mijn C naar ’t station gevoerd, met nog een dikke kus en ‘doe da goed he’. En weg was ze. Op donderdag ochtend is het dan gelukt om zélf naar de trein te rijden, een lekke band kan ook nogal wat stokken in de wielen steken he... De ochtendroutine begint wel aardig te lukken, de wekker mag al een paar minuten later gezet worden, het gaat allemaal al wat gesmeerder...

Morgen zijn de eerste twee weken al voorbij, ze zijn voorbijgevlogen. En wij mogen er alweer een paar daagjes tussenuit... en gaan ondertussen onze eerste verjaardag vieren. Wat is ook dàt gevlogen.

12:14 Gepost door (Lost) Soul in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |